DPP, HPP, OSVČ x přiznání

• (neregistrovaný)

6. 5. 2015 14:50

Dobrý den, klient je OSVČ vedlejší, podniká, zároveň má HPP a u jiného zaměstnavatele DPP, kde je z příjmů odvedena srážková daň. Já jsem mu ty příjmy z DPP nezahrnula a zdůrazňovala, aby toto Potvrzení k přiznání na FÚ nepřikládal. Bohužel se stal opak. Nyní mi paní z FÚ tvrdí, že tyto příjmy z DPP zahrnout musí (a že se o tom radila s kolegyní, apod.). Teď hledám, na základě čeho může argumentovat, že tyto příjmy prostě zahrnout nemusí. Poradíte?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 5. 2015 15:48

Lalina (neregistrovaný)

Re: DPP, HPP, OSVČ x přiznání
      Dobrý den, ano, dámy na FÚ mají občas dobré vejšplechty. Zkuste zákon o dani z příjmů, §36 , odst. 7.
      Rozhodně není povinen si příjmy zdaněné srážkou zahrnout, je to jeho vůle.

• 6. 5. 2015 16:35

katkajj (neregistrovaný)

Díky. Napíšu jí...§38g, odst. 3; §36, odst 7; §6 odst. 4.
      Spíš jsem se v první chvíli znejistěla, zda jsem se nesekla já.

• 6. 5. 2015 17:10

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Proč Vy? Máte k tomu od klienta plnou moc?
      Jak dala správkyně daně poplatníkovi vědět, že musí zahrnout příjmy zdaněné srážkovou daní do svého DP? Řádně dle Daňového řádu, písemně s uvedením příslušných §§?

• 6. 5. 2015 17:20

katkajj (neregistrovaný)

Dobrý den. Nemám plnou moc. Správkyně napsala klientovi e-mail ohledně nezahrnutých příjmů z DPP. Tento e-mail mi klient přeposlal, protože ohledně daní, apod. neví, "která bije". Načež jsem na FÚ volala, abych se přeptala, proč ta Potvrzení z DPP chtějí. Na to jsem právě dostala odpověď - že prostě musí, že se o tom radili s kolegyní, apod. Nic konkrétnějšího.
      Nicméně jsem jí do mailu vypsala §§ (viz předchozí moje odpověď) a už mi paní volala s tím, že tedy ty příjmy zahrnovat nemusí a že to tedy uzavírá.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).