Re: DPP, HPP, OSVČ x přiznání
Proč Vy? Máte k tomu od klienta plnou moc?
Jak dala správkyně daně poplatníkovi vědět, že musí zahrnout příjmy zdaněné srážkovou daní do svého DP? Řádně dle Daňového řádu, písemně s uvedením příslušných §§?
Re: DPP, HPP, OSVČ x přiznání
Dobrý den. Nemám plnou moc. Správkyně napsala klientovi e-mail ohledně nezahrnutých příjmů z DPP. Tento e-mail mi klient přeposlal, protože ohledně daní, apod. neví, "která bije". Načež jsem na FÚ volala, abych se přeptala, proč ta Potvrzení z DPP chtějí. Na to jsem právě dostala odpověď - že prostě musí, že se o tom radili s kolegyní, apod. Nic konkrétnějšího.
Nicméně jsem jí do mailu vypsala §§ (viz předchozí moje odpověď) a už mi paní volala s tím, že tedy ty příjmy zahrnovat nemusí a že to tedy uzavírá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 5. 2015 14:50
Dobrý den, klient je OSVČ vedlejší, podniká, zároveň má HPP a u jiného zaměstnavatele DPP, kde je z příjmů odvedena srážková daň. Já jsem mu ty příjmy z DPP nezahrnula a zdůrazňovala, aby toto Potvrzení k přiznání na FÚ nepřikládal. Bohužel se stal opak. Nyní mi paní z FÚ tvrdí, že tyto příjmy z DPP zahrnout musí (a že se o tom radila s kolegyní, apod.). Teď hledám, na základě čeho může argumentovat, že tyto příjmy prostě zahrnout nemusí. Poradíte?