Re: Náhrada z ztracené zboží-prosím Alli
neznám celní předpisy, takže vám neporadím, zda bylo správné proclení a tím pádem i samovyměření DPH uchybějícího zboží a zda to jde zpětně opravit, to bych konzultovala spíče s celním úřadem
přepravce vám nemá k čemu vystavit dobropis (není žádné původní plnění), naopak vy jemu musíte vyfakturovat náhradu škody bez DPH (mimo přiznání k DPH) - 3xx/648
Re: Náhrada z ztracené zboží-prosím Alli
a ten dobropis je na slevu z ceny dopravy z původní faktury nebo na hodnotu ztraceného zboží, které vám ale fakturoval úplně někdo jiný?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 5. 2015 14:58
Dobrý den, dodavatel nám zaslal zboží ze třetí země. Přepravce část při přepravě ztratil. Zboží jsme proclili dle faktury v plné výši+připočetli vícenáklady za přepravu. Přijali jsme zboží, které fyzicky přišlo a ztracenou část jsme přeúčtovali na 315 jako očekávanou náhradu od přepravce. Přepravce nám zaslal dobropis s textem kompenzace za ztracené zboží- osvobozeno podle §69. Je tento paragraf k náhradě správný? Je doklad správně vystaven? Typ daně dobropisu mám pak mít ve svém systému jako nezdanitelné plnění nebo z dovozu 0%? A pokud mi dal přepravce náhradu ztraceného zboží, musím snížit i připočítané vícenáklady/nebo přímo hodnotu zboží u celního dokladu? Zatím jsem to neudělala, ale nejsem si jistá.
Děkuji