Re: Propusteni ze dne na den
>>Dobry den,
>>
>>dnes rano jsrm prisla do prace, kde mam smlouvu do
>>31.10. a bylo mi receno, ze me propousti IHNED z
>>duvodu
>>snizovani stavu, abych podepsala dohodu.
>>
>>Chtela bych jen vedet, zda se muzu proti tomu nejak
>>branit.
>>
>>Dekuji
>
>DOHODU nemusíte podepsat.
>Podepsal/a jste?
Jeste jsem nic nepodepsala, rekli mi, ze pokud nepodepisu, dostanu paregraf a uz si nikde neskrtnu. Nic jsem neudelala, ani neporusila.
Jestli zaměstnavatel tím paragrafem myslí zrušení pracovního poměru, tak tak jednoduché to není, pokud opravdu nemáte žádné upozornění na neplnění povinností.
Podepisovat opravdu dohodu nemusíte. Vytrvejte, ale budou to pravděpodobně nervy. Někteří zaměstnavatelé dokáží udělat člověku ze života opravdu peklo.
Otázka se týkala chování zaměstnavatele. Až se bude dotaz týkat podobného chování zaměstnance, budu odpovídat na chování zaměstnance. Nevím z jakého důvodu bych měla (na rozdíl od vás) do výše položeného dotazu míchat něco, čeho se to pravděpodobně netýká.
Tak to sem asi nechodíte dlouho a nebo špatně čtete, resp. čtete jenom co se vám hodí. Problémoví lidé jsou na obou stranách, to ví přece všichni. Nevím, proč z jedné odpovědi mi podsouváte něco, co jsem nikdy netvrdila, tedy to, že jsou špatní jenom zaměstnavatelé.
Jinak odpovídám a odpovídat budu na to, co uznám za vhodné a ne abych se někomu zavděčila.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 5. 2015 15:57
Dobry den,
dnes rano jsrm prisla do prace, kde mam smlouvu do 31.10. a bylo mi receno, ze me propousti IHNED z duvodu snizovani stavu, abych podepsala dohodu.
Chtela bych jen vedet, zda se muzu proti tomu nejak branit.
Dekuji