Nerezové díly - přenesená povinnost?

• 14. 5. 2015 14:24

Dobrý den,
    prosím o radu. Vyfakturovali jsem nerezové díly vyrobené dle výkresové dokumentace. Odběratel se ozval, že to spadá do režimu přenesené daň. povinnosti. Je to za více jako 200 tisíc.
    Děkuji moc za radu nedělám to běžně.
    Mirka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 5. 2015 14:39

Jana N. (neregistrovaný)

Re: Nerezové díly - přenesená povinnost?
      zřejmě to spadá do přílohy č. 6, zboží nad 100 000 musí být v režimu
      uděláte fakturu bez daně , dáte na ř. 25 DP a zároveň s přiznáním podáte výpis z evidence jako dodavatel

• 14. 5. 2015 14:53

zdeněk 44 (neregistrovaný)

A co když ty díly budu prodávat na Slovensko? Tam použiji taky PDP?
      Děkuji

• 14. 5. 2015 15:41

vladík (neregistrovaný)

Nejdříve si podle Nařízení vlády č.361/2014 Sb.najdete číslo celního sazebníku, zda to spadá do tohoto režimu a potom teprve fakturujete. Také existuje Informace GFŘ, kde je tabulka s čísly, kterých se to týká. Ne vše, co je v Příloze 6, tam spadá.Jde o surové nebo polozpracované kovy- což tedy nikdo neví, co je. Pokud jde o Slovensko tam se přenáší daň z titulu dodání do jiného státu EU, výše zmíněné přenesení se týká jen tuzemska.

• 14. 5. 2015 18:28

zoptik

Celní sazbení i metodiku jsem přečetla, ale nějak z toho nejsem chytrá. Nevím kam bych ten nerez díl měla zařadít. Kdyby prosím někdo už to dělal, dejte mi prosím vědět. Děkuji moc. M

• 15. 5. 2015 7:58

Jana N. (neregistrovaný)

pokud dojde k dodání nerezových dílů do Eu, pak je to ř. 20 a souhrnné hlášení kod 0. režim přenesení jen v mezi plátci v čr.
      a já bych se domluvila s protistranou, kam by to zařadila, pod jaké kody, jistě se domluvíte po prostudování zatřídění a vystavila fakturu v režimu přenesení, to nikdy není chyba. pokud se špatně vystaví s daní , chyba to je a velká. lepší než čekat , kdo na tomto
      foru zrovna toto prodával

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).