OT - věcné břemeno

• (neregistrovaný)

18. 5. 2015 7:29

dobrý den, prosím o názor a jestli s tím nemá nědko zkušenosti. Na naší ulici budou dělat novou elektřinu, firma, která to to bude dělat, poslala smlouvu (vše má být zdarma). Potřebují na náš dům dát skříňku, aby tam mohla jít elektřina. Ve smlouvě je uvedeno.
    "Věcné břemeno bude zřízeno úplatně, a to za jednorázovou náhradu ve výši 1000kč. Jednorázová náhrada za zřízení věcného břemene bude zaplacena Budoucí oprávněnou ve lhůže 60dnů od doručení oznámení o povolení vkladu do katastru nemovitostí dle konečné smlouvy. Budoucí povinný bere na vědomí, že distribuční soustav, která bude umístěna na Zatížené nemovistosti, bude chráněna ochranými pásmy dle energetického zákona. Ochranné pásmo slouží k zajištění spolekhivéo provozu zařízení elektrizační soustavy a k ochraně života, zdraví a majetku osob"
    Chtěla jsem se zepta, jestli by jste tuto smlouvu podepsali a dali jste si sami věcné přemo na dům. Co mi tím pak v budoucnu plyne, když bych chtěla dům např. prodat. Kupující by toto věcné břemeno musel akceptot, nesnížila by se hodnota doma? děkuji. Mohli by to taky dát před náš dům (pozemek je obecní) nemohla by obec po mě chtít peníze, že to se dá na jejich pozemek. Obec naopak chce aby to bylo na domech. děkuji a přeji pěkné pondělí ráno.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 5. 2015 14:35

Lenka F. (neregistrovaný)

Re: OT - věcné břemeno
      Asi by stálo za to vyjednávat o výši náhrady, případně spojit se s dalšími z ulice. Oni všichni zkoušejí ty nejmenší částky. Naše firma před pár lety vyjednávala o náhradě za věcné břemeno s jedním distributorem energie, nakonec to skončilo u výrazně vyšší částky než byl původní návrh. Nesouhlasit s věcným břemenem ale nemůžete.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).