Re: exekuce a deponování
no jo, ale v tom zákoně se opravdu píše, že podle exekučního příkazu se exekuce provede až po nabytí právní moci usnesení o nařízení exekuce.....
Re: exekuce a deponování
Jste si jistá, že to fakt takto říkal? To se mně ani nechce věřit.
Po doručení exe příkazu ihned začít srážet a deponovat až do doručení nabytí právní moci. Po jejím doručení odeslat deponovanou částku a další srážky už také odesílat. Může se stát, že nabytí právní moci nepřijde, protože se proti exekuci zaměstnanec odvolal a vyhrál spor nebo že byl dluh zaplacen jinak - pak dojde ukončení exekuce a deponované částky se vrátí tomu zaměstnanci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 5. 2015 9:03
Dobrý den,
minulý týden jsem byla na školení JUDr. Šubrta a ten nám říkal, že pokud nám dojde exekuční příkaz na zaměstnance, že srážet můžeme až po doručení nabytí právní moci nikoliv ode dne doručení exekučního příkazu. Takže žádné deponování.
Jenže na všech exekučních příkazech, které mám k dispozici, exekutor přikazuje (pod pohrůžkou pokuty) , aby se sráželo okamžitě ode dne doručení ex. příkazu, což je tedy v rozporu se zákonem č. 120/2001 par. 47, odst. 2 jak tvrdí JUDr. Šubrt.
Jak to, prosím, děláte vy? Po doručení ex. příkazu srážíte a deponujete a po nabytí právní moci odešlete peníze? Nebo srážíte až jak vám přijde nabytí právní moci?
Za názory děkuji.