DPH z pojistné událostoti

• (neregistrovaný)

19. 5. 2015 13:45

Jak je to prosím se zaúčtováním DPH z pojistné události u vozidla u kterého uplatňuji krácený paušál, tzn. 80% firemní, 20% osobní. Opravně (já poškozený) musím uhradit celé DPH z částky vyfakturované pojišťovně za opravu vozidla. Mohu celou částku DPH si odečíst? Proplatí mi pojišťovna případně zbytek? Vedu daňovou evidenci. Děkuji za opověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 5. 2015 14:34

anonymm (neregistrovaný)

Re: DPH z pojistné událostoti
      Pokud krátíte na firemní a osobní používání, musíte krátit všechno, tzn. že si nemůžete odečíst celou částku DPH. S největší pravděpodobností Vám pojišťovna proplatí všechno, tedy kromě toho DPH, 'Vy si musíte v DE určit, co bude daňové a co nedaňové.

• 19. 5. 2015 14:44

Marta P. (neregistrovaný)

no, ale o to právě jde, že já jsem poškozená a to mám zaplatit část dph (20%) ze svého? To by mi přece měla zaplatit ta pojišťovna ne?

• 19. 5. 2015 14:55

anonymm (neregistrovaný)

No já jsem byla taky poškozená, uplatnila jsem přes pojišťovnu viníka, ale DPH jsem zaplatila celé. A to co mi pojišťovna nezaplatila, jsem napsala žádost o proplacení té částky viníkovi s tím, že když to nezaplatí, tak to půjde přes soud a bude to mít o to dražší. Po nějakém dohadování to rád zaplatil. Nakonec zaplatil i spoluúčast.

• 19. 5. 2015 14:57

Maxx (neregistrovaný)

Nedávno tu byl stejný dotaz. Tohle je na jednání s pojišťovnou, protože ta nemůže vědět, že krátíte odpočty na DPH.
      Paní v tom tehdejším dotazu psala, že zkusí pojišťovnu kontaktovat. Zkuste najít původní dotaz a připsat tam dotaz na výsledek.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).