Re: DPH z pojistné událostoti
Pokud krátíte na firemní a osobní používání, musíte krátit všechno, tzn. že si nemůžete odečíst celou částku DPH. S největší pravděpodobností Vám pojišťovna proplatí všechno, tedy kromě toho DPH, 'Vy si musíte v DE určit, co bude daňové a co nedaňové.
Re: DPH z pojistné událostoti
No já jsem byla taky poškozená, uplatnila jsem přes pojišťovnu viníka, ale DPH jsem zaplatila celé. A to co mi pojišťovna nezaplatila, jsem napsala žádost o proplacení té částky viníkovi s tím, že když to nezaplatí, tak to půjde přes soud a bude to mít o to dražší. Po nějakém dohadování to rád zaplatil. Nakonec zaplatil i spoluúčast.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 5. 2015 13:45
Jak je to prosím se zaúčtováním DPH z pojistné události u vozidla u kterého uplatňuji krácený paušál, tzn. 80% firemní, 20% osobní. Opravně (já poškozený) musím uhradit celé DPH z částky vyfakturované pojišťovně za opravu vozidla. Mohu celou částku DPH si odečíst? Proplatí mi pojišťovna případně zbytek? Vedu daňovou evidenci. Děkuji za opověď