Dobrý den, externě zpracovávám jednu PO a nyní zjistili, že mi zapomněli předat jednu vydanou fakturu z roku 2014, jednalo se o poslední vydanou fakturu, takže to nebylo poznat ani z číselné řady. Přišlo se na to až z výpisu z bú, kde byla tato fa v březnu uhrazena. Přiznání k DPPO bylo podáno do 31.3.2015, účetní závěrka ještě nebyla schválena. Chápu tedy správně, že mohu v tomto případě otevřít uzavřené účetní knihy, provést opravu, podat dodatečné DPPO, opravit výkazy, přílohu DPPO, podat dodatečné příznání k DPH za 4.Q.2014 + nový výpis z evidence (přenesenka)? Musím k tomu dělat nějaký zvláštní zápis nebo něco takového? Děkuji předem za rady, zatím jsem toto nemusel nikdy dělat.
19. 5. 2015 14:44
Dobrý den, externě zpracovávám jednu PO a nyní zjistili, že mi zapomněli předat jednu vydanou fakturu z roku 2014, jednalo se o poslední vydanou fakturu, takže to nebylo poznat ani z číselné řady. Přišlo se na to až z výpisu z bú, kde byla tato fa v březnu uhrazena. Přiznání k DPPO bylo podáno do 31.3.2015, účetní závěrka ještě nebyla schválena. Chápu tedy správně, že mohu v tomto případě otevřít uzavřené účetní knihy, provést opravu, podat dodatečné DPPO, opravit výkazy, přílohu DPPO, podat dodatečné příznání k DPH za 4.Q.2014 + nový výpis z evidence (přenesenka)? Musím k tomu dělat nějaký zvláštní zápis nebo něco takového?
Děkuji předem za rady, zatím jsem toto nemusel nikdy dělat.