Re: dpp při rodičovském přízpěvku
Pokud jinde nepracujete a nemáte podepsané prohlášení tam, pak můžete podepsat daňové prohlášení u té DPP a z vypočítané daně Vám bude uplatněna sleva, takže daň bude O Kč. Pokud bude DPP do 10 tis měsíčně, pak z ní nebude sráženo ani pojištění. Protože jste pojištěna státem jako osoba pobírající rodičovský příspěvek, nemusíte zdravotní pojištění platit. Takže budete mít co hrubého, to čistého, žádná srážka z toho nebude. Společné zdanění manželů už neexistuje.
Re: dpp při rodičovském přízpěvku
40 hodin/týdně je klasická pracovní doba a při platu 4000 kč/měsíc nebude ani dodržena minimální mzda..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 5. 2015 21:08
Dobrý den, prosím o radu. Jsem na rodičovském přízpěvku a nabídli mi v práci DPP na 20 až max. 40 hodin týdně, mzda bude ca 4000/měsíčně, budu muset platit pojištění, nebo to za mě na RP platí stát a tak již z této DPP nemusím? a zdaňuje se? pokud ano lze zdanit do společného zdanění manželů a je to výhodnější? odvádí daně zaměstnavatel, nedo já? Máme dvě děti
Mockrát děkuji