Re: Jaká práce je lepší ?
Já bych s touto praxí a zkušenostmi pod daňového poradce nešla. Stát mimo provoz, k tomu mezi daň.poradcem a podnikatelem ... do toho bych teda nešla.
do daňové kanceláře ani náhodou....pochybuji že se dá profesně posunout, práce je rozdělená tak, že žádnou firmu neděláte celou....firma se rozporcuje a závěr si dělá da.n.poradkyně sama....za to ji přece klient platí....já jsem pracoval apod daňařkou dva roky a byly to ty nejhorší roky, které jsem kdy odpracovala....ano přiučila jsem se...ale taky jsem chodila domů pozdě veřčer a mnohdy i k půlnoci....soboty, neděle....strašné....nikdy více
Jen pohled z druhé strany, proč asi to kouskujeme? Děvenky někdy po 1 roce práce odcházejí i s klientem na svoji vlastní " nohu " pokud dělají celou firmu... mají dojem, že to bude brnkačka ( po mých 25 letech zkušeností je to ale dojem mylný ), tož tak.
Loni jsem také uvažovala, že přejdu do daňové kanceláře. Nakonec jsem zůstala v původní sro a rozhodně nelituji. Místo vzala bývalá kolegyně a já s odstupem času vidím, jak ji to vzalo. Ano, posunula se vědomostně trochu dopředu, má větší rozhled i nadhled (divím se, jak moc se tam některé problémy řeší-neřeší, jak se vůbec účtuje, co se dohledává a co ne), ale maká jak šroubek. Sedí a účtuje, tempo vražedné. Neexistuje soukr.telefon, denně má na stole stohy faktur, které musí být navedeny. Žádné velké vzdělávání, na školení chodí jedna z kanceláře. Kolegyně říká, že vydrží ještě max. 2 roky a bude hledat jinde.
Ale zcela určitě to je i o majiteli a kolektivu, každý je jiný. Držím pěsti.
Letos v lednu jsem přebírala účto od daňové kanceláře a byla jsem dost "v šoku", bylo to tam jak fabrika, naplácané stoly na sobě, každý telefonuje, žádný klid na práci. Klient byl nespokojen s tím, že mu tam každou chvíli dělal kus účta někdo jiný, informace se nepředávali, žádná rada ... Také jsem přebírala účto v jiné kanceláři a byl to děs, žádná kontrola účtů a salda, zaměstnanci bez vědomostí a zkušeností se tam střídali a podle toho to účto taky vypadalo.
Moc děkuji za vaše reakce. Obdivuji mnoho z vás, že si při práci, kterou děláme, najdete čas a chuť odpovídat na otázky, které musíme řešit v práci. Mnohokrát jsem zde našla odpovědi na své otázky. A jsem ráda, že jste si našli čas i na otázku tak trochu odjinud.
No, názory padly pro i proti, takže samozřejmě opět nevím. Ale děkuji za vaše názory.
Přeji všem hezké dny :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 5. 2015 5:49
Dobrý den,
ráda bych vám položila otázku, která mi leží v hlavě. Pracuji 3 roky v s.r.o., která má cca 15 zaměstnanců. Je to výrobní firma (okna, dveře ....) a já tam jsem coby účetní. (Má předchozí praxe 15 let ve výrobní s.r.o., 50 zaměstnanců.)
Vzhledem k tomu, že v souč. zaměstnání nefunguje vše, jak by mělo a jak bych si i představovala (ze svého pohledu účetní), začala jsem se rozhlížet po nějaké jiné nabídce práce.
Nyní mi byla nabídnuta práce v kanceláři daňové poradkyně (bylo mi řečeno, že bych dostala na starost 5-10 klientů).
Abych byla upřímná, u daň. poradkyně jsem byla vždy pro rady, nevím, jak to vypadá, když je člověk "uvnitř".
Co je lépe? Pracovat v s.r.o. anebo u daňaře? Co se děje častěji - chodí účetní od daňaře pracovat do firem anebo k daňaři utíkají účetní z firem? Víte, nerada bych šla z bláta do louže.
Vím, že nepopisuji žádné bližší podmínky (plat zhruba srovnatelný - kde časem poroste? - jsou vůbec šance? ..), ale pokud máte nějakou zkušenost, prosím, budu moc ráda.
Děkuji.