Re: Pohoda - výkazy do DS k DPPO
Děkuji za reakci, pročítala jsem si k tomu i včerejší diskuzi zde, ale zatím z toho nejsem moudrá. Napsala jsem i na hot linku Pohody.
A dle sdělení paní z FU teprve začínají kontrolovat DPPO a rozesílat výzvy k odstranění nedostatků a říkala, že dodatečně měla finanční správa nějak změnit podmínky pro ty přílohy a má to takto podle nich "špatně" hodně firem. Tak nevím ...
Bohužel, co FÚ, to jiný názor a přístup - pokud vám to takto vrátili, nezbyde vám, než přepsat na EPO ručně a poslat přes DS, jak psala Mirka, jinak vám to zase vrátí.
ANo, řešilo se to i zde... že by teoreticky měli akceptovat i tu přílohu v PDF, otázka je, jak moc se chcete hádat s beruškami z berního úřadu.... Já jsem právě, pro klid duše klienta i svůj, vytiskla z Pohody podklady, a v EPO jsem zadala hodnoty do přiznání k DPPO. Na konci formuláře je možnost rozkliknout výkazy a ručně je tam vyplnit. Pokud to takto uděláte, bude vše ve formátu xml
Moc Vám všem děkuji, zvolila jsem cestu nejmenšího odporu (ale s velkým sebezapřením :)) a za vydatného nadávání výkazy překlepala do EPO, na konci jako přílohu k DP dala ve formátu doc - to tam mají napsané že to berou, a rovnou z EPO poslala přes DS bez meziukládání v PC. No a teď budu čekat, co mi zase zítra teta z FU zavolá. Jestli se jim to zase nebude líbit, tak tam jdu osobně a nechám si to od ní přímo v jejich kancleláři předvézt jak se to tedy má dělat. Tohle zase fakt vymyšlenost ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 5. 2015 14:03
Dobrý den,
prosím dobré duše o radu: do DS přišla výzva k odstanění chyby v podaném DPPO za rok 2014 a že jsou tam přílohy v pdf.
Já to v EPO celé zadala znovu, přidala e-přílohy R a V v pdf a ještě povinnou přílohu ve worldu a celé zabalila do xml a znovu odeslala.
Dnes mi volala mi paní z FU, že takto podané DPPO nelze, že i když to EPO zabalí do xml, tak přílohy zůstanou v původním formátu pdf.
Mám Pohodu, do datové schránky klienta přístup (odmítl s DS pracovat),
nemám žádný další certifikát ani elektronický podpis.
Prosím poraďte, jak na to, protože mi připadá jako blbost přeťukávat znovu výkazy, když mi vyjedou z Pohody a pak taky nevím, jak tam přidat tu povinnou přílohu ve worldu.
Mě se to nějak nezdá, něco mi říká, že dle pokynů finanční správy se to takto mohlo posílat.
Moc všem předem děkuji za rady a zkušenosti