Re: čsú - formuláře
Znám účetní, která tak dlouho ignorovala veškeré formuláře a upomínky, že to nakonec vzdali. Ale už je to několik let, nevím jak jsou zarputilí na čsú nyní. :-) Já raději poctivě vypisuji :-(, tolik odvahy nemám).....možná pár měsíců před důchodech se odvážím :-)
Mě totiž už dneska přišli 2 maily, zda bych poslala rozvahu firem, že výkazy jsou vyplněné jen lehce a že si to teda doplní. Tak krucipísek když je to výkaz na tejden a člověk tomu pořádně nerozumí a musí se vracet pořád na konec oddílů, kde jsou vysvětlivky, kterejm stejně nerozumí... tak si říkám, jaký to má smysl. Poslat jim rozvahy, ať si to vyplní sami? :-)
...a ještě vtipnější je, že se vám tam sčítají řádky, které spolu absolutně nesouvisí a řeknou vám tak možná že 2+1=3... to bychom bez čsú nevěděli! Takže radíte ignorovat, popř. zahrnout nespočtem telefonátů, zda by si to mohli laskavě strčit za klobouk?
..u jedné firmy jsem vyplňovala pouze hlavičku, měsíc, obouchla razítkem a každý měsíc mě paní bombardovala, že to nemám vyplněné..řekla jsem, ať se na mě nezlobí, ale že jsem asi hloupá a neumím to vyplnit a nikdo jiný ve firmě neni..vydržela to do konce kalendářního roku a pak už po mě nic nechtěli :D
..u další firmy mám "štěstí", že chtějí k 15. vždy posílat jenom tržby, a když se opozdím, upozorňuje mě mail, že jsem povinna odeslat a že hrozí pokuta blablabla...
Re: čsú - formuláře DATOVKOU :-(
Jojo, tohle je dobrá metoda, fungovala! A proč ten minulý čas? Protože obyčejnou NEdoporučenou poštu bylo možno ignorovat. Ale poslední roky zasílá statistika své výkazy zákeřně do datových schránek :-( Tam ignorovat nelze. Takže k dotazu se připojuji i já - jak se z toho vymanit? Prosím prosím...
Re: pokuta - dostal někdo?
Získala jsem od klienta přístup do datovky letos. Když jsem tam nakoukla, zjistila jsem, že v 4/2014 měli odevzdat nějaké výkazy. V 8/2014 přišla upomínka, s pohrůžkou pokuty.
Do 3/2015 žádná další vyhrůžka, ani pokuta nedošly.
Já jsem teda vyměkla a výkazy za 2013 poslala v 3/2015.
Jiný příklad - jiná firma vzorně vyplňuje a odesílá zpět - datovkou. ČSÚ se ozval, že výkazy nemají. Tak jim šéf řekl, že jim to znovu posílat nebude, že už to poslal.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 5. 2015 15:59
Dobré odpoledne,
je tady někdo, komu se podařilo vymanit ze spárů čsú a už nemusí vyplňovat a zasílat každý měsíc/čtvrtrok/rok ty jeji přblblý formuláře? Pokud ano, uvítala bych návod, jak na to. Platím zlatem :-)