Re: účtování skladové uzávěrky
Pak musíte "vysvětlit co je skladová závěrka ve vašem SW a jak jste ji účtovala. Myslíte inventurní rozdíl?
Budeme dělat měsíční uzávěrky, nakupujeme zboží z číny,které dále provádíme.Skladovou uzávěrku budeme dělat proto, aby se nám pořizovací ceny nepřepočítávali i do starých dokladů.Každý měsíc se provede skladová uzávěrka,kdy se zboží vyskladní,doklady uzavřou a nově se vše naskladní s datem prvního v měsíci.Účtovala jsem to na 701 + 702.Ale na konci roku mi to zůstane vyset na 702 a mám nevyrovnanou rozvahu. Tak jsem si myslela,zda neučtovat na jiné účty,aby mi to nehlásilo že je uzávěrka nevyrovnaná.
>>>>>>>>>Dobrý den,moc prosím o radu.Podvojné účetnictví,sklad
>>>>>>>>>typu A.Provedli jsme skladovou uzávěrku, kterou jsme
>>>>>>>>>zaúčtovali na účet 702000. Při provedení účetní
>>>>>>>>>závěrky
>>>>>>>>>mi vybíhá hlášení, že není vyrovnaná právě o tuto
>>>>>>>>>skladovou závěrku.Jak mám tedy opravit její účtování?
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>Předem děkuji za rady.
>>>>>>>>hot line SW
>>>>>>>Myslela jsem si,že použiji jiné účty např. 395 nebo
>>>>>>>tak něco.Myslím si,že to mám špatně zaúčtované.
>>>>>>Pak musíte "vysvětlit co je skladová závěrka ve vašem
>>>>>>SW a jak jste ji účtovala. Myslíte inventurní rozdíl?
>>>>>Budeme dělat měsíční uzávěrky, nakupujeme zboží z
>>>>>číny,které dále provádíme.Skladovou uzávěrku budeme
>>>>>dělat
>>>>>proto, aby se nám pořizovací ceny nepřepočítávali i
>>>>>do
>>>>>starých d
co máte za SW?okladů.Každý měsíc se provede skladová
>>>>>uzávěrka,kdy se zboží vyskladní,doklady uzavřou a
>>>>>nově
>>>>>se
>>>>>vše naskladní s datem prvního v měsíci.Účtovala jsem
>>>>>to
>>>>>na 701 + 702.Ale na konci roku mi to zůstane vyset na
>>>>>702 a mám nevyrovnanou rozvahu. Tak jsem si
>>>>>myslela,zda neučtovat na jiné účty,aby mi to
>>>>>nehlásilo
>>>>>že je
>>>>>uzávěrka nevyrovnaná.
>>>>to jako přeceňujete každý měsíc?
>>>ano, každý měsíc provedu přepočet pořizovacích cen a
>>>provedu uzávěrku skladu.
>>To vám někdo poradil? Máte audit , daňového poradce?
>>702 vyrovnáte proti 5 nebo 6 , záleží, kde je
>>zůstatek. O jak velkou částku jde?
>Nikdo nám nic neporadil.Takhle sw pracuje.Když
>vytvořím nějaký skladový doklad, měla bych udělat přepočet
>cen,aby se mi to správně zaúčtovávalo.A aby se mi
>neprůměrovali ceny,které dnes třeba už neplatí,tak se doklad
>uzamknou.
Co máte za SW?
Pokud skutečně přepočítává ceny, tak není v souladu se zákonem
souhlas, dle popisu však v této fázi nepřepočítává ceny
http://www.money.cz/money-s4/vlastnosti-systemu/sklady/
Skladové uzávěrky a inventury
Skladové uzávěrky slouží k rozčlenění skladových pohybů do období podle zvolené periody uzávěrek. Při uzávěrce je vypočten koncový stav zásob k datu uzávěrky a je vytvořen nový stav zásoby v dalším období o stejné velikosti. V uzavřeném období již není možné provádět žádné změny.
Inventura je speciálním případem skladové uzávěrky. Při ní je pomocí inventurních dokladů zadán skutečný, fyzicky zjištěný stav zásob. Před uzavřením období jsou na inventurní rozdíly vygenerovány inventurní doklady – příjemka a/nebo výdejka, které upraví evidenční stav zásob v systému tak, aby odpovídal fyzickému stavu.
Teď jsem četla Váš dotaz níže, a Vám se nic nepřeceňuje. Pokud skutečně máte zůstatek , tak je někde špatně účtováno.
Pohyby 132/702 a 702/132 musí být ve stejné výši, pak nebudete mít zůstatek. Dole jste psala 701/132, pak 701/ přeúčtovat 702 a budete mít srovnáno. Případně vše na395, vždy by měla z této uzávěrky vyjít nula.
Vy musíte v prosinci udělat 395/132 a zároveň ne k 1.1. ale k 31.12. znovu navést zůstatek 132/395, abyste měla na rozvaze zásoby na účtu 132. Já pracuji v MONEY se sklady, mám tam výrobu, polotovary, přesuny mezi sklady....... ale opravdu není nutné dělat měsíční závěrku ( myslím ten úkon v software) on ty ceny počítá dobře i bez přepočítání každý měsíc. Já bych naopak měla strach, že při nějakém zpetném účtování se mi při každoměsíční závěrce ty ceny rozhodí....
Mimochodem MONEY je na sklady hodně nešikovný program.
Děkuji, to víte,když to jednatel chce,tak to musí být a nedá si to vymluvit. Kor když měl rozmluvu s technikem z Money.Že se to musí dělat atd atd.
A prosím Vás, jak mám zase ty stavy navést?Program mi to sám převede k 1.1.2014.Já asi pořád dělám něco špatně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 5. 2015 10:58
Dobrý den,moc prosím o radu.Podvojné účetnictví,sklad typu A.Provedli jsme skladovou uzávěrku, kterou jsme zaúčtovali na účet 702000. Při provedení účetní závěrky mi vybíhá hlášení, že není vyrovnaná právě o tuto skladovou závěrku.Jak mám tedy opravit její účtování?
Předem děkuji za rady.