Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o radu. Už se v tom úplně motám. Mám dotazy ohledně služebních aut: 1)ve společnosti máme auta na finanční leasing. jsou využívány i soukromě a za soukr. km vystavuje doklady o použití a odvádíme DPH. Po ukončení leasingu auta odkoupena za 1000+dph. Nárokovali jsme si celou část DPH. Je to tak vše v pořádku? 2)po ukončení operativního leasingu jsme odkoupili auto za 140 tis+dph. nárokovali jsme si celou část dph, ale zřejmě bude využito pro soukr. účely. budeme vystavovat doklady o použití, ale nevím, zda jsme si mohli nárokovat celou část dph nebo jen poměrnou část. 3)opět jsme pořídíli nové auto na finanční leasing, ale nyní poslali fakturu na celou částku + dph a k tomu splátkový kalendář (uvedeno, že se nejedná o daň. doklad). opět jsme si nárokovali celou část DPH a základ jsem zaúčtovala na 381/325, který budu měsíčně rozpouštět do náklady. setkala jsem se však s názorem, že nelze dát celou částku do závazků. prosím o radu? moc a moc díky
27. 5. 2015 12:14
Dobrý den,
chtěla bych Vás požádat o radu. Už se v tom úplně motám. Mám dotazy ohledně služebních aut:
1)ve společnosti máme auta na finanční leasing. jsou využívány i soukromě a za soukr. km vystavuje doklady o použití a odvádíme DPH. Po ukončení leasingu auta odkoupena za 1000+dph. Nárokovali jsme si celou část DPH. Je to tak vše v pořádku?
2)po ukončení operativního leasingu jsme odkoupili auto za 140 tis+dph. nárokovali jsme si celou část dph, ale zřejmě bude využito pro soukr. účely. budeme vystavovat doklady o použití, ale nevím, zda jsme si mohli nárokovat celou část dph nebo jen poměrnou část.
3)opět jsme pořídíli nové auto na finanční leasing, ale nyní poslali fakturu na celou částku + dph a k tomu splátkový kalendář (uvedeno, že se nejedná o daň. doklad). opět jsme si nárokovali celou část DPH a základ jsem zaúčtovala na 381/325, který budu měsíčně rozpouštět do náklady. setkala jsem se však s názorem, že nelze dát celou částku do závazků. prosím o radu?
moc a moc díky