Re: PDP - prosím znalé
Souhlasím s Vámi, taky si myslím, že se nejedná o stavebně-montážní práce. Požádejte dodavatele, ať Vám na fakturu napíše číselný kód klasifikace produkce dle statistckého úřadu. Správně by to měl mít na faktuře uvedené a když nemá, pak by jej měl doplnit. A jestli Vám napíše kód 43.2, tak bych ho upozornila, že kód 43 je pro specializovné stavební práce a že stroj součástí stavby není.
Re: PDP - prosím znalé
samozřejmě nemusí být na faktuře ani zatřídění ale ani žádné kody, ani sazba. dodavatel není povinen toto poskytovat.
dodavatel má podle mě dobře, žádnou fakturu na opravu s daní bych nevracela, zvláště pokud se jedná o elektroinstalační práce na pevně zabudované výrobní lince,která je zřejmě součástí budovy !! faktura v režimu je vždy dobře, a pokud se nejedná o do očí bijící dodání zboží /s daní/ nikdy nevracet k opravě. ale je to jen můj názor
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 5. 2015 7:08
Dobrý den. Mám přijatou fakturu od dodavatele za " Instalaci počítadla plastových obalů na výrobní lince " (jedná se o pracovní stroj na výrobu kelímků a firma nám na stroj instalovala počítadlo kelímků). Faktura je v PDP (dle dodavatele jako elektroinstalační práce). Já jsem tedy názoru, že se nejedná o stavební práce jedná se o pracovní stroj a faktura měla být s DPH. Může mi prosím někdo poradit kdo má pravdu? Děkuji