Re: nedodržení termínu P/O na ZP pokuta
Kdysi v pravěku, před 20ti lety, když zdravotní pojišťovny začaly, mi dala VZP pokutu za pozdní přihlášení 4000 Kč, pak to snížila na 2000. Tak jsem se tak naštvala, že jsem s celou rodinou od VZP přešla v Vojenské.
Od té doby žádná pokuta nebyla, přestože několikrát došlo k tomu, že jsem zapomenutého zaměstnance přihlásila dodatečně nebo naopak někoho odhlašovala zpětně.
Re: nedodržení termínu P/O na ZP pokuta
Děkuji, ale tam jsem také hledala - psala jsem to v dotazu, jenže zde na BC v zákonech jsem našla tento "flastr" § škrtnutý
Část osmá
Pokuty a přirážky k pojistnému (Tato novelizace nabývá účinnosti 1. ledna 2015.)
§ 44
(1) Za nesplnění oznamovací povinnosti podle § 10 může příslušná zdravotní pojišťovna uložit pojištěnci pokutu až do výše 10 000 Kč a zaměstnavateli až do výše 200 000 Kč. TENTO ODSTAVEC JE ŠKRTNUTÝ ... tak tomu tedy nerozumím co platí a co ne :-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 5. 2015 11:19
dobrý den, víte prosím kolik může činit "pokuta" ze strany zdravotní pojišťovny za pozdní P/O ...? hledala jsem v zák.592/1992, kde je povinnost § 2b odst 1a) zaměstnavatele kdy P/O ale nevidím pokutu za pozdní podání a § 26 pokuty je škrtlý ..., můžete mi prosím pomoci děkuji jo dívala jsem se i do zákona 48/1997 a také jsem tam pokuty nenašla :-( moc děkuji jo