Re: DPP
Sociální pojištění není pro Vás povinné, jestli pracujete jen na DPP do 10.000, ale nevznikne Vám nárok na případnou nemocenskou a doba, po kterou budete vykonávat tuto nepojištěnou činnost (z níž se neodvádí pojistné), Vám nebude zahrnuta do pojištěných dob pro nárok na důchod. Zdravotní pojištění je povinné, to zaplatit musíte.
Re: DPP
Jen doplnění - v kalendářním měsíci, ve kterém jste ukončil studium a v měsíci následujícím jste považován za studenta, pokud po celý měsíc nevykonáváte výdělečnou činnost.
Tj. pokud jste končil v květnu a DPP uzavřete 2.6., pak se za měsíc červen ještě považujete za studenta.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 5. 2015 12:14
Dobrý den, můžete mi prosím poradit ohledně sociálního a zdravotního pojištění. Ukončil jsem bakalářské studium, dále studovat nebudu, mám možnost pracovat u dvou firem ale u obou na Dohodu o provedení práce. Výdělek ani u jedné nebude větší než 10 000,- Kč za měsíc. Musím si platit sám zdravotní a sociální pojištění? Děkuji moc za jakoukoliv radu, v této oblasti se moc neorientuji.