Váha na daňovém dokladu

• (neregistrovaný)

2. 6. 2015 8:38

Dobrý den, prosím o názory, radu. Obchodujeme s hutním materiálem a plnění nad 100 tis. Kč fakturuji v režimu přenesení. Dosud po mě nikdo nechtěl uvést váhu na fakturu (fakturujeme určitý druh materiálu v ks). Nyní mi však jeden zákazník oponuje, že je to nařízeno zákonem. V zákoně ani v žádném nařízení jsem toto nenašla. Prosím, můžete mi poradit? Předem děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 6. 2015 16:13

jinka (neregistrovaný)

Re: Váha na daňovém dokladu
      Výpis z evidence DPH - jak vyplníte stejně, když zákazník váhu nezná?

• 3. 6. 2015 7:59

Eva L. (neregistrovaný)

Ale on ji zná. Je uvedená na objednávkách, výkresech, každý obchodník umí váhu materiálu spočítat. Jen jsem nikde nenašla, že by to měla být povinnost uvádět ji na fakturách. Dosud to po nás nikdo nechtěl, max. si účetní zavolaly a odsouhlasily jsme si váhu. Vím, že je potřeba váha k výpisu z evidence :)

• 3. 6. 2015 8:09

jinka (neregistrovaný)

Já jsem pouze účetní a "zákon" po mě vyžaduje abych byla stavbyvedoucí, celní deklarant..... a bůhví co to bude příště.
      Povinnost uvádět na faktuře není, ale...pokud SW umožní, tak bych uváděla , případně bych přiložila k faktuře doklad s uvedenou váhou. Nedovedu si představit, že kvůli každé přijaté faktuře budu volat protistraně, obchodníkovi....
      Ušetří to čas Vám i Vašim zákazníkům

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).