Re: Váha na daňovém dokladu
Ale on ji zná. Je uvedená na objednávkách, výkresech, každý obchodník umí váhu materiálu spočítat. Jen jsem nikde nenašla, že by to měla být povinnost uvádět ji na fakturách. Dosud to po nás nikdo nechtěl, max. si účetní zavolaly a odsouhlasily jsme si váhu. Vím, že je potřeba váha k výpisu z evidence :)
Re: Váha na daňovém dokladu
Já jsem pouze účetní a "zákon" po mě vyžaduje abych byla stavbyvedoucí, celní deklarant..... a bůhví co to bude příště.
Povinnost uvádět na faktuře není, ale...pokud SW umožní, tak bych uváděla , případně bych přiložila k faktuře doklad s uvedenou váhou. Nedovedu si představit, že kvůli každé přijaté faktuře budu volat protistraně, obchodníkovi....
Ušetří to čas Vám i Vašim zákazníkům
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 6. 2015 8:38
Dobrý den, prosím o názory, radu. Obchodujeme s hutním materiálem a plnění nad 100 tis. Kč fakturuji v režimu přenesení. Dosud po mě nikdo nechtěl uvést váhu na fakturu (fakturujeme určitý druh materiálu v ks). Nyní mi však jeden zákazník oponuje, že je to nařízeno zákonem. V zákoně ani v žádném nařízení jsem toto nenašla. Prosím, můžete mi poradit? Předem děkuji.