Prosím mzdové - špatně výkazy na ZP.

• (neregistrovaný)

2. 6. 2015 13:18

Prosím, teď u ukončení PP jsem zjistila chybu u zaměstnance. Od 1/2014 změnil zdrav.pojišťovnu, to mi nahlásil, a já ho i přehlásila, ALE v úč.programu jsem ZP nezměnila a celý rok platila a posílala Hromadné oznámení zaměstnavatele dále na VZP, místo na OZP. Prosím, jak toto teď opravit. Stačí poslat opravné přehledy, a na OZP doplatit dlužné pojistné, a přeplatek na VZP započíst na další období, nebo jak z toho ven. Ach jo.... :( Děkuji za rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 6. 2015 13:23

Luisa (neregistrovaný)

Re: Prosím mzdové - špatně výkazy na ZP.
      Mě se to stalo před lety .... proběhly kontroly z obou pojišťoven, u OZP doplatíte + penále a na VZP Vám pojistné vrátí. Bohužel si nepamatuji, zda jsem dělala nové přehledy:o(

Luisa

• 2. 6. 2015 13:25

iva. (neregistrovaný)

Opravné přehledy na obě pojišťovny, doplatit dlužné pojistné, přeplacené pojistné započíst na další období (pokud ho budete chtít vrátit, zřejmě se nevyhnete mimořádné kontrole).
      Až bude vyčísleno penále, požádat o prominutí /tvrdost zákona ... třeba/ ... počkat jestli bude prominuto. Pokud bude, bude dobře, pokud nebude prominuto, nevím, jestli Vám to zaměstnavatel nedá k úhradě (protože je to bohužel Vaše chyba). Pak případně zkusit plnění z pojistky na blbost nebo tak něco.

• 2. 6. 2015 13:26

JanaSt. (neregistrovaný)

Ano, opravné přehledy na obě ZP a co nejdřív doplatit dlužné pojistné a o přeplatek si snížit odvod při další platbě.

• 2. 6. 2015 13:32

Dáša. (neregistrovaný)

Ach jo, děkuji všem za odpovědi. Z VZP mám plánovanou kontrolu nahlášenou na 18.6. (zde to bude v pohodě, tady vlastně bude přeplatek), ale uvidíme, co ta druhá OZP. Ještě jednou děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).