Re: Prosím mzdové - špatně výkazy na ZP.
Opravné přehledy na obě pojišťovny, doplatit dlužné pojistné, přeplacené pojistné započíst na další období (pokud ho budete chtít vrátit, zřejmě se nevyhnete mimořádné kontrole).
Až bude vyčísleno penále, požádat o prominutí /tvrdost zákona ... třeba/ ... počkat jestli bude prominuto. Pokud bude, bude dobře, pokud nebude prominuto, nevím, jestli Vám to zaměstnavatel nedá k úhradě (protože je to bohužel Vaše chyba). Pak případně zkusit plnění z pojistky na blbost nebo tak něco.
Re: Prosím mzdové - špatně výkazy na ZP.
Ano, opravné přehledy na obě ZP a co nejdřív doplatit dlužné pojistné a o přeplatek si snížit odvod při další platbě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 6. 2015 13:18
Prosím, teď u ukončení PP jsem zjistila chybu u zaměstnance. Od 1/2014 změnil zdrav.pojišťovnu, to mi nahlásil, a já ho i přehlásila, ALE v úč.programu jsem ZP nezměnila a celý rok platila a posílala Hromadné oznámení zaměstnavatele dále na VZP, místo na OZP. Prosím, jak toto teď opravit. Stačí poslat opravné přehledy, a na OZP doplatit dlužné pojistné, a přeplatek na VZP započíst na další období, nebo jak z toho ven. Ach jo.... :( Děkuji za rady.