Re: Doklad za odměnu pro brigádníky
Nejde jen o náklady. Jde o to, že ti lidé pro vás pracují, takže s nimi musíte mít sepsané "něco" (např dohodu o provedení práce). V tu ránu je z vás zaměstnavatel se všemi důsledky. A když s nimi nic nesepíšete, je to nelegální zaměstnávání.
Re: Doklad za odměnu pro brigádníky
Brigádník je student, nebo normální soused, zkrátka člověk, který něco pro mne udělá, já ho odměním, a tpotřebuji doklad do účetnictví.
Rozumím tomu dobře, že sepíšu příkazní smlouvu s výdajovým dokladem jí zahrnu do účetnictví?
Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 6. 2015 17:14
Dobrý den,
jako správce bytového domu občas dám práci brigádníkům. Příklad, posekání trávy 500Kč, jiný brigádník za vynesení stavební sutě 1000Kč. Brigádník mne podepíše výdajový doklad. Je na něm uvedeno jméno, adresa, datum narození.
Musím mít i jiný doklad, (dohoda o vykonané práci), aby si vlastník mohl tyto občasné částky dát do nákladů?
Děkuji Milan