Převod účetnictví

• (neregistrovaný)

3. 6. 2015 11:07

Dobrý den, rád bych požádal o radu.

Paní účetní s námi rozvázala spolupráci a převzal jsem si tedy své účetnictví.
    Je běžné, aby mi pak vyfakturovala předání toho účetnictví? Je mi jasné, že s tím měla více práce než normálně, jen chci mít jistotu a nebýt za blbce, rád zaplatím, s paní jsme byli spokojeni.

Všem děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 6. 2015 12:58

anonymm (neregistrovaný)

Re: Převod účetnictví
      To s Vámi rozvázala spolupráci teď v půli roce? Já to většinou dělám, když dodělám rok, aby následující účetní měla snažší nástup. Na Vašem místě bych si nechala zkontrolovat co všechno a v jakém stavu Vám předala. Vždycky se snažím komunikovat i s tím človíčkem, který když to bude potřebovat, nastoupí po mě. Ještě je rozdíl jestli máte DE nebo účetnictví.

• 3. 6. 2015 14:45

mirka..p (neregistrovaný)

Já nevím, jestli je to běžné, ale já si za předání nic neúčtuji.

• 3. 6. 2015 14:50

anonymm (neregistrovaný)

Já jsem si taky nikdy nic neúčtovala, uzavřela jsem rok a tím to bylo vyřízeno. Nevím co s tím má účetní za práci navíc.

• 3. 6. 2015 15:46

Maxx (neregistrovaný)

Napadá mě - jestli třeba nedělala nějakou "mimořádnou závěrku", když to je v půlce roku.
      Jestli nedělala nějaké výkazy - byť za část roku, ať se má příští účetní čeho chytit. Když si účtuju za uzavření roku, dovedu si představit, že si za takovou práci v půlce roku taky něco naúčtuju.
      Ale všechno to jsou jenom dohady, tazatel musí upřesnit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).