Re: Převod účetnictví
To s Vámi rozvázala spolupráci teď v půli roce? Já to většinou dělám, když dodělám rok, aby následující účetní měla snažší nástup. Na Vašem místě bych si nechala zkontrolovat co všechno a v jakém stavu Vám předala. Vždycky se snažím komunikovat i s tím človíčkem, který když to bude potřebovat, nastoupí po mě. Ještě je rozdíl jestli máte DE nebo účetnictví.
Já jsem si taky nikdy nic neúčtovala, uzavřela jsem rok a tím to bylo vyřízeno. Nevím co s tím má účetní za práci navíc.
Napadá mě - jestli třeba nedělala nějakou "mimořádnou závěrku", když to je v půlce roku.
Jestli nedělala nějaké výkazy - byť za část roku, ať se má příští účetní čeho chytit. Když si účtuju za uzavření roku, dovedu si představit, že si za takovou práci v půlce roku taky něco naúčtuju.
Ale všechno to jsou jenom dohady, tazatel musí upřesnit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 6. 2015 11:07
Dobrý den, rád bych požádal o radu.
Paní účetní s námi rozvázala spolupráci a převzal jsem si tedy své účetnictví.
Je běžné, aby mi pak vyfakturovala předání toho účetnictví? Je mi jasné, že s tím měla více práce než normálně, jen chci mít jistotu a nebýt za blbce, rád zaplatím, s paní jsme byli spokojeni.
Všem děkuji.