Re: Nástup 31.5. v neděli-práce až od 1.
podle mne je to stejné jako u SP, ode dne nástupu do zaměstnání a nastoupil 1.6.
§ 8 Povinnost platit pojistné
odst.1) Pojistné se platí zdravotní pojišťovně, u které je pojištěnec pojištěn, (dále jen "příslušná zdravotní pojišťovna"). Povinnost platit pojistné vzniká pojištěnci dnem:
a) nástupu zaměstnance do zaměstnání (§ 2 odst. 3);
§ 2 odst.3) Zaměstnáním se pro účely zdravotního pojištění rozumí činnost zaměstnance, ze které mu plynou od zaměstnavatele příjmy ze závislé činnosti
Re: Nástup 31.5. v neděli-práce až od 1.
nerozumím, proč s ním sepisovali PS od neděle 31.5., když navíc tento den nepracoval, proč končil 30.5. a ne 31.5.? To končil na dohodu?
jediná možnost - že by mu za květen chtěla tato firma platit dovolenou? (Po odprac. 60 PD)
mně by to tedy nenapadlo takhle divně sepisovat PS - už kvůli tomu nároku na dovolenou, který by mně vrtal hlavou (když u nich neodpracuje žádný den, ale prac. poměry na sebe v měsíci plynule navazují...)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 6. 2015 13:01
Prosím o konzultaci. Mám tu zaměstnance, který má vznik pracovního poměru 31.5., tj. v neděli, v jeho nepracovní den (v předešlé firmě měl poměr do 30.5. a zde mu zkrátka dali nástup 31.5., přestože faktický výkon práce začal až 1.6.). Na sociálku bude přihlášen až od 1.6., to je jasné, ale co se zdravotním pojištěním?
Podle toho bych ho měla přihlásit od 31.5., jenže kvůli tomu, že v ten den nemá žádný výdělek, by se mělo za ten den odvést ZP. Uvažuju dobře?