Re: Plátcova pokladna
I. než začnete odpovídat, tak si přečtěte, co je plátcova pokladna.....
>>>>Dobrý den, prosím o radu. Od 1.7.15 se stanu plátcem
>>>>DPH mám dvě provozovny, v jedné mám pokladnu, která
>>>>splňuje požadavky pro DPH druhá ne. Jak mám
>>>>postupovat?
>>>>Mohu tržby s menšího obchůdku přeťukat do první
>>>>pokladny u většího obchůdku?
>>>>Kolik pokladen mám vyplnit do registrace?
>>>>Moc děkuji, přeji pěkný den
>>>
>>>Asi se špatně dívám, ale já v registraci k DPH nic o
>>>pokladnách nevidím
>>
>>- v registraci bych dala 1 pokladnu - jste OSVČ - víc
>>pokladen
>>je myšleno v souvislosti s velkými podniky a ne
>>počtem
>>kas
>
>I. než začnete odpovídat, tak si přečtěte, co je
>plátcova pokladna.....
Plátcova pokladna ->Plátcovou pokladnou je taková organizační složka, organizační jednotka plátce daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti, v níž dochází k vybírání nebo srážení této daně nebo záloh na ni a kde jsou k tomu uloženy všechny potřebné doklady. Plátcovou pokladnou jsou rovněž pobočky či organizační jednotky banky nebo pojišťovny, v nichž dochází k vybírání nebo srážení srážkové daně z příjmů, pokud jsou u této pobočky nebo organizační jednotky banky (pojišťovny) k dispozici veškeré doklady nutné pro provedení řádné srážky daně a pro provedení kontroly této srážkové daně (převážně se bude jednat o srážkovou daň z úroků). Postavení plátcovy pokladny má tato organizační jednotka pouze v daném rozsahu, tj. pro účely daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a pro srážkovou daň z příjmů u bank a pojišťoven, pro ostatní daně, resp. pro ostatní části daně z příjmů, toto postavení neplatí.
toť přesná definice,tak do přihlášky k registraci pokud toto nemáte vyplňtě 0. Zřejmě se Vám jedná o pokladnu-kasu a ty se zatím FÚ nehlásí.
Vím, že to bývalo u těch univerzálních registrací - hledat to těď nemám čas....:-))) snad tazatelka napíše přímo název toho formuláře.
A pro tazatelku: najděte si aktuální formulář zde:
http://www.financnisprava.cz/assets/tiskopisy/5104_6.pdf?201506041333
Moc Vám všem děkuji za odpovědi a za Váš čas, musím se omluvit, vyplňovala jsem registraci k DPH a zároveň registraci k ostatním daním - srážkové a zálohové a popletly se mi stránky formuláře. Takže počet pokladen je na formuláři k registraci obecné nikoliv k DPH. I tak tedy vyplním tedy pouze jednu pokladnu i když mám dvě provozovny.
Ale stále nevím, jak to "technicky provést" pro účely DPH.
Přeji pěkný večer.
Myslíte bod 14.c? Z vašeho dotazu vyplívá, že si asi pletete pojmy - pokladna - jako kasa, a plátcova pokladna - Plátcova pokladna je organizační jednotka, kde dochází k výkonu povinností stanovených zákonem (zejména vybírání, srážení nebo zajištění daně), a kde jsou k tomu uloženy potřebné doklady. Jejím hlavním účelem je usnadnění komunikace mezi plátcem a správcem daně / pojistného, kdy je decentralizovaný výkon povinností, které plátci ze správy pojistného vyplývají, vhodnější.
Asi tomu dotazu nerozumím, už jsem se úplně ztratila.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 6. 2015 10:35
Dobrý den, prosím o radu. Od 1.7.15 se stanu plátcem DPH mám dvě provozovny, v jedné mám pokladnu, která splňuje požadavky pro DPH druhá ne. Jak mám postupovat? Mohu tržby s menšího obchůdku přeťukat do první pokladny u většího obchůdku?
Kolik pokladen mám vyplnit do registrace?
Moc děkuji, přeji pěkný den