Re: Prevod dovol.k jinemu zamest.prosim
Dobrý den, paní Katko2, omlouvám se, ale již mi nešlo do stejného vlákna psát z důvodu vyčerpání znaků. Tak proto jsem řešila takto.Nevím, co teď mám udělat, Pan Majitel prý nebude platit peníze z jedné své firmy do druhé :( Teď asi hloupá otázka, ale hrozí případně nějaké sankce, když se to udělá podle něj ? Moc Vám děkuji a přeji pěkný den.
To se musí shora umazávat :)
Páni Majitelé mívají více firem právě proto, aby operativně přelévali, ne? Dvě firmy jsou prostě dvě firmy a nemůžou se chovat jako jedna.
Až mu to zkontrolují, tak to dodaní a zpenálují.
Já bych to za detail nepovažovala - převedou mu dovolenou bez jeho souhlasu, právo na náhradu mzdy za nevyčerpanou dovolenou se tím nevypaří, ale s úspěchem se jí může domáhat a první zaměstnavatel může mít problémy. Obdobně- zaměstnavatel provedl organizační změnu, zaměstnanci vyplatill 2 miliony jako "odstupné," ale byla to mimořádná odměna a on natáhl ruku pro to odstupné a měl pravdu.
myslím, že se jedná o někoho, kdo má velké slovo v obou firmách, tak určitě nebude žalovat sám sebe a jistě papíry dodá, prostě se někde mezi firmami "zašantročily"
kdyby tazatelka pokračovala v původním dotazu, bylo by to srozumitelnější
není přece nic složitějšího, než text ze začátku stránky smazat a pokračovat ve vláknu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 6. 2015 21:10
Pani Karo, moc dekuji za odpoved. Jednatel je vlastne majitelem obou firem (te odkud a kam prechazi), takze samozrejme nechce platit z jedne do druhe, ale dle neho to mam udelat tak, ze zustatek od stare mam pry jednoduse prevest do nove a s temi dny dovolene i v nove firme zacnou. Dekuji za pomoc