Re: Kontrola z FÚ - kdy nemůže
Ztrátu jsme tu neměli,co pamatuji.Myslím,že ještě nikdy naše společnost ztrátu neměla.Pořád platíme vysokou daň z příjmu i DPH.Máme velký obrat.Občas se zpozdíme o pár dnů,ale nikdy nám nevyměřili žádné penále.Nadměrný odpočet jsme také nikdy neměli.Zálohy na daň máme skoro 200.000Kč. Mohou tedy kontrolovat nebo už ne?
Děkuji
Kontrolovat můžou furt a fšecko. Tříletý limit je pro vyměření a doměření daně.
Podle mého nemohou, 2011 + 3 roky, kdysi se tu vedla bouřlivá debata, kdy se to odvíjelo od podání DP, s tím že s novým daňovým řádem platí stopka 31.12. nikoliv datum, kdy podáte DP. takže 2011 ve 2012, 2013 a 2014 - zahájit nejpozději 31.12.2014. 1.1.2015 dle mého už nemají na daň z příjmu nárok. U DPH si nejsem jistá, zda to není řízené obdobím, za které se podává +3 roky.
Otázka zněla na možnost kontroly. Mohou kontrolovat např. zda jste si před 6 roky pořídila nemovitost a zda máte v pořádku odpisy v roce 2013.
Doměřit mohou pouze 3 roky.
Inkvizitoři z ÚzP se nyní chovají nevypočitatelně, porušují zákony, zvyklosti, zadržují DPH, aby byl lepší výběr daní, atd. Oni přece bojují proti krácení daně a kolotočovým podvodům.
Od 1.1.2016 bude hůř.
Hezký den!
Děkuji, přišla jsem na to,že máme něco v nákladech v roce 2011,ale mělo to být až v roce 2012 a dokonce je to tam 2x. Když jsem to volala DP,tak mi řekl,že je to v pořádku.Náš nový,ale řekl,že to v pořádku není.A že budeme doufat, že na to nepříjdou. Proto se na to ptám, zda mi můžou zkontrolovat rok 2011.Takže zkontrolovat můžou,ale doměřit už ne?
Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 6. 2015 10:20
Dobrý den,prosím Vás ujasnění.Jedná se mi o rok 2011.Můžou mi ho ještě z kontrolovat po 30.6.2015?Máme DP, takže máme odloženo do 30.6.V roce 2011 jsme měli špatného DP, našla jsem tam náhodou chybu a už se v tom nechci šťourat.Myslím si, že uplyne 3.letá lhůta,tak by už neměli, ne?
Děkuji předem všem.