Re: Identifikovaná osoba
Mirko, odborník nejsem, ale podle toho, co mám nastudováno já, máte to vše dobře.
- pokud se tedy jedná jen o tento konkrétní případ (poskytování služby do státu EU). L.
Re: Identifikovaná osoba
Pokyny k přiznání k DPH pro identifikovanou osobu
Identifikovaná osoba (§ 6g až § 6l) je povinna podat přiznání do 25 dnů po skončení zdaňovacího období (kalendářní měsíc), ve kterém jí vznikla povinnost přiznat daň. V této lhůtě je též daň splatná. Při vyplňování přiznání (řádného, popř. opravného nebo dodatečného) postupuje přiměřeně jako plátce. Pokud identifikovaná osoba poskytne službu s místem plnění v jiném členském státě, vymezenou v § 102 odst. 2, je povinna podat souhrnné hlášení, i když jí nevznikne podle § 101 odst. 5 povinnost podat přiznání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 6. 2015 9:17
Dobrý den,
mám první případ identifikované osoby, proto bych Vás ráda požádala o kontrolu toho, co jsem si zjistila, zda mám vše pochopeno správně:
1) český neplátce DPH poskytne službu dle §9/1 osobě registrované k DPH v JČS (Slovensko) a ode dne poskytnutí služby se stává identifikovanou sobou dle §6i
2) jako id.osoba musí podat registraci do 15 dnů - klasickou registraci k DPH, kde se zaškrtne, že se jedná o id.osobu
3)pokud bude poskytovat pouze služby dle §9/1 do JČS a žádnou jinou aktivitu nebude vyvíjet, bude měsíčně podávat souhrnné hlášení a přiznání k DPH podávat nebude
4) vydané faktury budou v režimu reverse charge a DPH si vypořádá ten příjemce služby
5) pro tuto id.osobu z povinnosti stát se identifikovanou osobou nevyplývá žádná daňová povinnost, pouze administrativní zátěž.
Děkuji Vám za kontrolu, případně za opravy.
Mirka.p