Re: Odchod zaměstnance v půlce měsíce
pokud jste se dohodli na uk. PP 15.6., potom do této doby musí mít dovolenou (nebo část dovolené) vybranou nebo, pokud ji nestihne vybrat, tak mu ji v červnové mzdě proplatíte
nárok na dovolenou bude mít jen za 5/12, pokud tedy odpracoval u Vás v letošním roce (od 1.1.) alespoň 60 PD
ano to odpracoval a poměr je mi také jasný. jenom nevím, jestli se můžeme dohodnout na ukončení pracovního poměru až na konci června, když od 15.6. už bude pracovat v zahraničí (platit pojistné a i daně) a jestli je možné u mě zároveň dovybírat dovolenou.
Proč si komplikujete život a chcete ještě platit dovolenou i za měsíc červen ? Klidně ukončete 15. jak jste se dohodli a nevyčerpanou dovolenou, tj 5/12 , pokud už nějakou nevyčerpal, proplatíte v poslední výplatě. Je to pro vás daleko výhodnější.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 6. 2015 11:52
Dobrý den,mám dotaz ohledně zaměstnance, který k 15.6. ochází z mojí firmy a bude pracovat v zahraničí. Zbývá mu dovolená. Je možné tuto dovolenou vybrat po 15.6. nebo musí vybrat do 15.6. a k tomuto datu pracovní poměr ukončit. děkuji za radu