Převod dovolené od býv. zam-ele - prosím

• (neregistrovaný)

9. 6. 2015 13:45

Dobré odpoledne všem,
    prosím o radu - máme dvě firmy - z jedné do druhé přechází zaměstnanec k 1/6/2015. My máme se zaměstnancem podepsanou řádnou PS, mzdový výměr. Teď mi přišlo od jejich bývalého zam-ele Potvrzení při změně zaměstnání, kde se píše ....Zůstatek převáděné dovolené k novému zaměstnavateli:5dnů... Koukám na to jak blázen, zaslechla jsem, že něco takového existuje, ale teď nevím, jak s tím naložit. Ten bývalý zam-el už teď spadá pod nás (jednatel ji koupil, tam zbyde jen majetek, ale zaměstnanci z ní přechází k nám) Nevím, jak s nimi byl ukončen (jestli byl/musel?) PP, mám v ruce pouze toto potvrzení. Doufám, že jsem podala dostatek informací, děkuji všem za osvětlení situace, koukám na to jak vejr...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 6. 2015 12:14

Kara (neregistrovaný)

Re: převod dovolené od býv. zam-ele - pr
      Vy především musíte vědět, zda šlo o převody zaměstnanců se všemi jejich právy a povinnostmi (tzn. že byli jen převedeni se vším všudy, se svými původními pracovními smlouvami, průměry, ELDP, prostě s veškerým mzdovým účetnictvím) nebo zda šlo o skončení pracovních poměrů ve staré firmě a nové nástupy do nové firmy.
      Pokud šlo převod, převádí se úplně všechno, jako kdyby stále dělali v původní firmě.
      Ale píšete, že máte nové smlouvy, takže asi o převody nešlo. V tom případě muselo dojít k ukončení prac. poměrů ve staré firmě a k novým nástupům do nové firmy. Pak by se převáděla dovolená pouze tehdy, pokud o to zaměstnanec požádal a zaměstnavatelé se na tom spolu dohodli a dohodli si refundaci.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).