Re: daň. sleva na dítě + ZP NUTNĚ POTŘEB
V případech,kdy dítě nevykonalo na stř.škole úspěšnou závěrečnou zkoušku a je mu povolena buď opravná zk. nebo její opakování, zachovávají se mu práva a povinnosti žáka do 30.6. To souvisí se ZP.
Kdyby o prázdninách vykonával po celý měsíc pojištěné zaměstnání, není daň.zvýhodnění u rodiče možné. POkud by se jednalo jen o část
(ne celý), možné to je.Samozřejmě nesmí pobírat hmotné zabezpečení od ÚP.
Znamená to tedy, že si můžu (pokud nebude pracovat) uplatňovat slevu na dani do 31.8. a škola mu také platí ZP do 31.8.?
ano, to jsem se špatně vyjádřila. Sám si tedy zdravotní platit nemusí, že?
A s daňovou slevou na dítě? Do konce srpna nebo do konce června. Vysvědčení zatím nedostal, jelikož mu chyběly hodiny praxe a ty si teď dodělává. Zkouška bude někdy v září.
Když jsem psala, že se názory různí, měla jsem na mysli tu situaci, kdy si dítě vydělává celý měsíc v pojištěném zaměstnání a přitom má povolený odklad zkoušek na září. Kromě toho, co tu píšou děvčata, jsem četla i názor, že v takovém případě se dítě posuzuje jako mezi jednotlivými ročníky, takže je vlastně zvýhodněno proti dětem, které ukončily řádně.
To se vás netýká, buďte klidná.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 6. 2015 9:37
Dobrý den, syna nepřipustili k závěrečné zkoušce na učilišti z důvodu absence (zaviněna vlastní vinou - zkrátka nechodil) a zkoušku by měl skládat v září. Mohu si i nadále uplatňovat daňovou slevu? Do 31.8.?
A jak je to se zdravotním pojištěním - platí za něj zdrávko do 31.8. škola? Moc vám děkuji za rady!!!!!