Re: Která exekuce je první?
Exekuce musíte seřadit podle data doručení nejdřívějšímu zaměstnavateli. Ne datem, kdy to bylo soudem rozhodnuto, ale datem, kdy toto usnesení převzal nějaký předchozí zaměstnavatel. Co to znamená "řídí se dnem 4.6.14"? Je tam napsáno, že v ten den byla doručena nějakému předešlému zaměstnavateli? A co "vykonatelná 30.8.10"? Je tam napsáno, kdy byla doručena nějakému předešlému zaměstnavateli?
Právě že to tam není. Volala jsem na daný exe. úřad a paní mi řekla, že pokud je tam psáno, že se řídí dnem 4.6.2014, tak ji podle tohoto dne musím dát do pořadí. Na té druhé je psáno to co říkáte vy - že se to řídí dle data doručení zaměstnavateli.
Jinak tedy předchozí zam-tel. jsme byli také my a dívala jsem se do archivu, že ta nepřednostní exe. došla už v roce 2013. Budu tedy začínat tou nepřednostní, je to tak?
===
Dobrý den, dejte si pozor i na to, v jakém pořadí byla kdy doručena exekuce na výživné - píšete, že srážíte samozřejmě napřed.
Srážky ze mzdy prováděné k vydobytí několika pohledávek = uspokojí se jednotlivé pohledávky z první třetiny zbytku čisté mzdy podle svého pořadí bez ohledu na to, zda jde o přednostní pohledávky nebo pohledávky ostatní (ust.§ 280 odst.1 o.s.ř.)
On má to výživné za prvé určeno soudně už co se holka narodila a za druhé u nás na to má smluvní srážku. Radila jsem se zde a bylo mi řečeno, že napřed srazím alimenty a pak exekuce až do poloviny čisté mzdy. Pak jsem se radila i na exe. úřadě, tam nikdo nic neví, a dál jsem se radila s paní, která ohledně tohoto chodí na školení každý měsíc, a ta řekla, že napřed alimenty a až co zbyde z vypočítané celkové srážky, to jde na exekuce dle pořadí. Takže jsem došla k názoru, že budu asi věřit jí a že vlastně nikdo pořádně neví jak to má být :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 6. 2015 10:22
Dobrý den,
prosím o radu, kterou exekuci mám strhávat dříve:
obě doručeny 25.5.2015, jedna je přednostní a řídí se dnem 4.6.2014, což je tam vysloveně napsáno, a druhá je nepřednostní a vykonatelná 30.8.2010. Budu napřed srážet tu nepřednostní? Máme zaměstnance, který jich má asi 10 + výživné (které srážím samozřejmě napřed) a už v tom mám zmatek.
Díky.