Prac. smlouva - chybné datum nar.

• (neregistrovaný)

11. 6. 2015 8:58

Jak prosím opravit chybně napsané datum narození v pracovní smlouvě? Zjistila jsem až nyní, že jsem se přepsala v pracovní smlouvě a zaměstnanci jsme špatně uvedli údaje. Máme udělat novou pracovní smlouvu? Nechat původní a jen datum přepsat? Nebo jak postupovat? Ještě se mi to nestalo. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 6. 2015 9:17

all (neregistrovaný)

Re: Prac. smlouva - chybné datum nar.
      Osobně bych opravila tak, jak se opravuje na účetních dokladech - přeškrtla, napsala datum opravila a podepsala se., případně dala razítko organizace. Samozřejmě na všech výtiscích prac. smlouvy.

• 11. 6. 2015 9:22

p.ja1 (neregistrovaný)

Ono je to naštěstí jen na jedné stránce, na zbylých dokladech už je jen rodné číslo a to je správné. Takže přeškrtnu a opravím na správné. Nebo byly by nějaké problémy, kdybych tu první stránku přepsala a dala zaměstnanci znovu? Děkuji Vám moc za ochotu

• 11. 6. 2015 9:28

all (neregistrovaný)

No, co vám na to napsat, nevím jestli někam smlouvu dáváte nebo je založena jen u vás a má ji zaměstnanec. Správné to není, ale domnívám se, že ani při vašem řešení by žádný problém nastat neměl.

• 11. 6. 2015 10:08

p.ja1 (neregistrovaný)

Máme ji pouze založenou u nás. Ale raději asi opravím jak jste radila přeškrtnutím a podpisem. Nevím, zda zaměstnanec už smlouvu třeba někam neposílal, je to 3 týdny, kdy byla sepsána. A moc Vám děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).