Úroky z hypotéčního úvěru

• (neregistrovaný)

12. 6. 2015 11:00

Dobrý den,

podala jsem si zpětně daň přiznání za 2013. Mohu nárokovat zpět daň vyplývající z úroků z hypot úvěru na koupi bytu, který jsem koupila v 5-2013?
    Paní na FU tvrdí, že nemohu, že musím být vlastníkem a mít trvalý pobyt celý kal rok. Já však v par 15 odst 4 čtu, že v roce nabytí stačí, jestliže předmět byt potřeby vlastník vlastnil ke konci zdaňovacího období.

díky LLLL

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 6. 2015 11:02

katka2 (neregistrovaný)

Re: úroky z hypotéčního úvěru
      Čtete správně. Paní vám to dala písemně nebo jen tak plácá do telefonu?

• 12. 6. 2015 11:16

LLLL (neregistrovaný)

ne, zatím jen do telefonu, chce abych na FU došla podepsat, že beru žádost o vrácení daně zpět
      je v tom ještě jeden zádrhel, tvrdí, že je napsaná špatně smlouva s Liškou,
      je to totiž tak, že do 5/2013 jsme bydleli a vlastnili byt Kamenická a od 6/2013 jsme koupili a přestěhovali se do bytu Dvořákova. Původní smlouva Kamenická v které byl předmět koupě a rekonstrukce bytu zanikla a vytvořila se nová na Dvořákova s účelem 1. splacení úvěru nebo půjčky použitých na financování bytových potřeb týkajících se bytu (tj doplacení kamenická)
      2. koupě bytu (Dvořákova)

a paní na FÚ tvrdí, že nelze mít ve smlouvě (resp nelze nárokovat daň), že to je na doplacení úvěru nemovitosti, kterou jsme už k 31.12.2013 nevlastnili
      sakra, museli jsme ten byt prodat a přestěhovat se do většího, přeci každý si nemůže dovolit mít dva byt - no nic

no a já čtu par 15 odst 3 pís h) ale ona má problém s tím, že jsme byt Kamenická k 31.12.2013 nevlastnili a tedy ona nedokáže rozlišit kolik ze zaplacených úroků je na Dvořákova a kolik na Kamenická

• 12. 6. 2015 11:29

anonymm (neregistrovaný)

Zase nějaká závistivá beruška, to Vám vrací miliony? Hlavně že na co kradou ve velkém nemají žádný špagát že. Toto mě vždycky zvedne, ale taky jsem jen obyčejný smrtelník a nic s tím nenaděláme. Všem přeji pěkný víkend a hlavně zdraví.

• 12. 6. 2015 11:35

LLLL (neregistrovaný)

hmm, jde o 9000,- za 2013 a 2014, tak jsme si trošku mysleli, že bychom něco koupili do bytu - také nechápu, chtělo se mi na ní řvát to samé

• 12. 6. 2015 11:44

katka2 (neregistrovaný)

Tak bohužel má pravdu, že na úrok z Kamenické nárok není. V tom roce máte nárok jen na úrok z Dvořákovy. Ovšem jak a jestli to banka zvládne rozepsat netuším.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).