Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 6. 2015 13:14
dobrý den,
pouze na hotovost, tady v historii jsem našla odkazy, ale dosti staré, proto poprosím o rady.
1, jestliže vznikne schodech v pokladně, výši schodku hotovosti hradí v plné výši nebo jen dle parag. 260, odst.1 a 2 ZP? Měla jsem za to, že vždy v plné výši (nebo poměrnou část, podle počtů zaměstnanců se kterými je sepsána hmotná odpovědnost), nemohu najít paragraf, že hradí v plné výši u hotovosti
2, sepisuje se směrnice, ve které bude popsáno jak bude vše probíhat. Zde bude také uvedeno, že hmotná odpovědnost bude jen u jednoho zaměstnance. Výběr pěnez od návštěvníku je pá, so, ne. Zaměstnance (má sepsanou hmotnou odpovědnost), ponechá v kanceláři klíč od trezoru, v něm předávací protokol s částkou, kolik tam je. Jeho šef (nemá hmotnou odpovědnost) v pondělí přijde odemkne trezor, vezme peníze a podepíše. Je to tak možné? Mě to přijde šílené, jestli že mám hmotnou odpovědnost, tak chci za peníze ručit až do okamžiku než je předám osobně na základě protokolu o převzetí.
3, je tedy taková směrnice neplatná, když poškozuje zaměstnance?
děkuji moc a přeji pěkný zbytek neděle. Napadla mě, že by se zaměstnancům napsala společná hmotná odpovědnost.