Re: insolvence vrácení deponované částky
Domnívám se, že stížnost zaměstnance je oprávněna. Nevěřím, že by insolvenční správce nějakou korunu vrátil.
Jen nechápu, jak vám deponovaná částka mohla navýšit čistou mzdu, to opravdu nechápu. Vždyť sražená částka vám taky nesníží čistou mzdu. Čistá mzda zůstane nedotknutá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 6. 2015 10:38
Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o radu. Mámě zaměstnance, které mu jsem sráželi na exekuci, po podání návrhu na oddlužení jsem exekuce deponovala a srážela dále. Nyní přišlo schválení oddlužení s vyjádřením soudu, že deponované částky máme vrátit zaměstnanci do mzdy. Tak jsem tedy učinila a deponovanou částku vrátila do mzdy.
Program máme nastavený tak, že vrácení deponované částky se navýší čistá mzda a na insolvenci se tedy provedla srážka z celkové mzda (čistá mzda za měsíc + vrácení deponované částky). Zaměstnanec si stěžuje, že z deponované částky jsme mu srážku provádět neměli, že mu měla být celá vrácena a mělo se mu srazit jen z čisté mzda za období. Je tato stížnost oprávněná? Pokud ano, jak postupovat, máme požádat insolvenčního správce o vrácení přeplatku? Děkuji za radu Míla