Pracovní úraz a renta - moc prosím

• (neregistrovaný)

16. 6. 2015 11:41

Dobrý den,

prosila bych zkušené o radu: máme paní, které se stal pracovní úraz a následně ji byl přiznán invalidní důchod II. stupně, na základě lékařského posudku nemůže dosavadní práci vykonávat a rozvázali jsme s ní pracovní poměr, paní se šla evidovat na ÚP.

Počítala jsem náhradu za ztrátu na výdělku po dobu pracovní neschopnosti pro KOOP: průměrný hrubý výdělek za pracovní den byl 900,24 Kč (průměr 116,16x7,75) krát zameškané pracovní dny mínus náhrada mzdy mínus vyplacené nemoc. dávky. To co vyjde, je ztráta na výdělku.

Teď mám počítat náhradu za ztrátu na výdělku po skončení prac. neschopnosti a dost se v tom motám.
    Na tiskopise vyplním pravděpodobný průměrný hrubý měsíční výdělek před vznikem škody - tedy výdělek, který by si zřejmě vydělala, kdyby se po PN vrátila zpět do práce . Ten mi vychází 20 174 Kč, inval. důchod ji přiznali 11 000 Kč.

Na internetu jsem našla, že: renta=výdělek u bývalého zaměstnavatele - výdělek současný (invalidní důchod+minim. mzda při evidenci na ÚP).

Takže 20 174 -(11 000+9200)=-29, tudíž nedostane rentu žádnou, rozumím tomu dobře?

Za reakce moc děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).