Re: služba EU DPH
Dodavatel není v ČR registrován, na faktuře je pouze lucemburské DIČ.
Re: služba EU DPH
Tohle jsem našla na stránkách scype :
Proč jsou mi účtována DPH?
Skype je povinna účtovat daň zí přidané hodnoty (DPH) na produkty dodávané zákazníkům v Evropské unii a ve Švýcarsku. Místní standardní sazba DPH se uplatňuje v každém z 28 členských států EU a Švýcarska.
Chcete-li zobrazit aktuální standardní sazby DPH v členských státech EU, klikněte prosím zde .
Některá území v Evropské unii, jsou osvobozeny od DPH podle směrnice Rady 2006/112 / ES o společném systému daně z přidané hodnoty. Na webových stránkách Skype neumožňuje uživatelům na takovém území využít tohoto osvobození od DPH; Proto nebudeme poskytovat produkty Skype v těchto územích.
Takže faktura je zřejmě správně ......
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 6. 2015 8:41
Jsme s.r.o. plátci DPH. Přišla mi faktura na Scype od Lucemburské firmy, taky plátce DPH. Skype bude využívaný pro náš polský e-shop. Faktura je s naší 21 % DPH (Lucembursko má 17 %). Neměla by ta faktura být bez DPH a já si udělat rverse charge?