Jak na přerušení živnosti

• (neregistrovaný)

22. 6. 2010 10:05

V pátek 18.6.2010 se u mě ohlásily pracovnice ze živnostenského úřadu na kontrolu.Upozornil jsem je,že jsem ve stavu nemocných ale budu k nim vstřícný a kontrolu jim umožním.Kontrolou stvrzenek za poskytované služby zjistily,že v oboru fotografické služby nemám už více jak půl roku žádný příjem za poskytování této služby a tudíž jsem měl požádat živnostenský úřad o přerušení činnosti této živnosti.Kontroval jsem tím,jak můžu vědět,že zrovna v této živnosti bude poptávka minimální, neřku-li žádná.Moje hlavní činnost je poskytování oprav domácích el.spotřebičů,kde taky poptávka po opravách vlivem krize klesá.Za to,že jsem nepřerušil živnost fotografické služby mi nyní hrozí peněžitou pokutou.Po prostudování části Živnostenského zákona se v paragrafu 31 článek 11 hovoří o povinnosti, že podnikatel je povinen oznámit přerušení živnosti na dobu delší než 6 měsíců.Ale jak mám dopředu vědět,že nebudou zakázky.Chápu,když budu předem vědět,že pojedu třeba na rok pracovat do ciziny,nebo vím že budu rekonstruovat rodinný dům,nebo že budu studovat,tak musím živnost přerušit.Ale postup,jakým si živnostenský úřad vysvětluje tento paragraf 31 čl.11 mi prostě selský rozum nebere.Děkuji za odpověď.Víťa Vrána

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).