Re: zákrok v nemocnici - doložení
jen doplním, když bude mít neschopenku, tak to bude mít neplacené, pokud jí to chcete platit (nevím, co Vás vede k tomuto kroku - třeba někdo známý?), tak to je na Vás, jak jí to zaplatíte (třeba na propustky)l, ale v tom případě ať si nenechává vypisovat neschopenku
Mzdy nedělám dlouho, tak s tak krátkou hospitalizací nemám zkušenosti. Jen jsem chtěla znát názor více lidí, jak je možné situaci vyřešit. Také jsem zaměstnankyni říkala, že si musí nechat napsat neschopenku, ale samozřejmě by za ty dny neměla ani korunu. Tak se ptala, zda by to nešlo formou propustky...
>>>>>>>>Zaměstnankyně podstoupí lékařský zákrok v nemocnici,
>>>>>>>>který vyžaduje hospitalizaci do druhého dne, tzn. 2
>>>>>>>>dny
>>>>>>>>nebude v práci. Má dotaz, zda by mohla tyto dny
>>>>>>>>doložit pouze propustkou od lékaře, na každý den
>>>>>>>>jednu
>>>>>>>>propustku. Nemocnice je vzdálená 50 km. od sídla
,
>>>>tak se řiďte pokyny nadřízeného
>>>
>>>nevím, na jaký zákrok jde, ale mohou nastat
>>>komplikace
>>>a dotyčný zůstane nějakou dobu na neschopence, 2 dny
>>>stačit nebudou
>>
>>Moc děkuji za názory, jsem také pro neschopenku a
>>jsem
>>ráda, že jste mi to potvrdila. Přeji pěkný den
>Taky existují "zákroky", kdy na neschopenku není
>nárok, ani na ošetření.
Zaměstnanci mají představu, že zaměstnavatel = dojná kráva. Zaměstnankyně dovolenou obětovat nebude, ale zaměstnavatel své peníze by obětovat měl.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 6. 2015 9:56
Dobrý den,
prosím o Vaše názory k této věci:
Zaměstnankyně podstoupí lékařský zákrok v nemocnici, který vyžaduje hospitalizaci do druhého dne, tzn. 2 dny nebude v práci. Má dotaz, zda by mohla tyto dny doložit pouze propustkou od lékaře, na každý den jednu propustku. Nemocnice je vzdálená 50 km. od sídla zaměstnavatele. Neschopenku si na ty dva dny nechce brát, dovolené má málo...
Můj návrh: 1) Oba dny neschopenka nebo 2) propustku k lékaři by mohla mít na ten první den (vzdálenost nemocnice, čekání v nemocnici, samotný zákrok), na druhý den by si měla vzít dovolenou.
Moc děkuji za Vaše rady