Re: Pomoc studentovi.
Zkuste sem položit každou otázku zvlášť a do nadpisu dejte popis toho, čeho se konkrétní problém týká. A hlavně: Zkuste navrhnout nějaké řešení!!! Např. napište: "Našla jsem v zákoně X ustanovení Y, z čehož vyvozuji odpověď Z. Je to správně?" Nikdo tady za vás nebude řešit VAŠE úkoly. Koneckonců jak Bc. máte jistě řešit úkoly samostatně a ne jejich řešení hodit na druhé.
Re: Pomoc studentovi.
- daň dědická a darovací - neznám podrobnosti z bakalářské práce - zkuste se podívat na § 25 odst. 2, písm r) (co není daňový výdaj) a § 24 odst. 2 písm. ch) a u) - kdy lze dát do daňových výdajů
-opravné položky § 24 odst.2 písm i) zákona 586/1992 a zákon 593/1992 Sb. (ustanovení o opravných položkách)
-zůstatková cena prodaného majetku - § 24 odst.2 písm.b)bod 2 (v klasisckých případech prodeje je zůstatková cena daňovým výdajem).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 6. 2015 14:47
Dobrý den,
jsem studentka vysoké školy a potřebovala bych poradit. Již jsem zde některé otázky pokládala. Jde o otázky které mi byli přiloženy k hodnoceni mé bakalářské práce. Jedná se se zde o rok 2014. Jedná se o tyto otázky:
- proč je mezi daňově neuznatelnými náklady uvedena daň dědická a darovací?
- jak ovlivní vytvoření účetní opravné položky základ daně?
- jak ovlivní základ daně vyřazení neodepsaného dlouhodobého majetku prodejem?
Předem Vám mockrát děkuji