Re: daň. zvýhodnění - potvrz.zaměstnavat
Takže potřebujete něco jako stanovisko, uvedené na stránkách finanční správy, jen pro starší roky ... ?
Náležitosti Potvrzení zaměstnavatele druhého z poplatníků pro uplatnění nároku na daňové zvýhodnění
Jsou-li poplatníci vyživující dítě (děti) v rámci jedné společně hospodařící domácnosti oba zaměstnaní, podle § 38l odst. 3 písm. c) ZDP nárok na daňové zvýhodnění musí prokázat plátci daně potvrzením od zaměstnavatele druhého z poplatníků, ve kterém zaměstnavatel uvede jméno, příjmení, rodné číslo dítěte, v jaké výši poplatník na toto dítě uplatňuje nárok na daňové zvýhodnění (resp. že ho neuplatňuje) a od kterého měsíce.
Potvrzení platí trvale do doby, než dojde ke změně rozhodných skutečností. Znovu musí toto potvrzení poplatníci předložit v případě, že dojde ke změně v počtu vyživovaných dětí, v důsledku kterého se bude měnit výše daňového zvýhodnění uplatňovaná na další dítě (děti).
http://www.financnisprava.cz/cs/dane-a-pojistne/novinky/2015/danove-zvyhodneni-v-roce-2015-5600
Re: daň. zvýhodnění - a ještě něco :(
Teda vy jste bezvadné - za to stanovisko moc díky.
Opravdu mám potvrzení neutrální jen s datem vystavení.
Mám tam ještě jednu perličku - na potvrzení mám uplatněné dvě děti (opět neutrál potvrzení) kde jedno z dětí po 3letech přestalo mít nárok na slevu - konec studia a paní z FÚ mi to chce také vyhodit, protože by chtěla nové potvrzení, kde bude jen to jedno malé dítě.
Chce mi vyhodit tu slevu na to malé dítě, že není tedy zvlášť. Tady na to ještě nemám sílu něco dohledat. Protože proč bych nemohla mít toto potvrzení i přesto, že to jedno dítě již pozbylo možnost slevy :(
Moc Vám díky
>>
>>Teda vy jste bezvadné - za to stanovisko moc díky.
>>Opravdu mám potvrzení neutrální jen s datem
>>vystavení.
>>
>>Mám tam ještě jednu perličku - na potvrzení mám
>>uplatněné dvě děti (opět neutrál potvrzení) kde jedno
>>z dětí
>>po 3letech přestalo mít nárok na slevu - konec studia
>>a paní z FÚ mi to chce také vyhodit, protože by
>>chtěla
>>nové potvrzení, kde bude jen to jedno malé dítě.
>>Chce mi vyhodit tu slevu na to malé dítě, že není
>>tedy
>>zvlášť. Tady na to ještě nemám sílu něco dohledat.
>>Protože proč bych nemohla mít toto potvrzení i přesto,
>>že
>>to jedno dítě již pozbylo možnost slevy :(
>>Moc Vám díky
Cítím s Vámi - připadá mi,že dělají ze mzdovek cvičené opice :_)
>
>To stanovisko ze stránek MF je dobré, jen nevím jestli
>to vezme, že to chci pro období 2012 ..... ale přesto
>díky.
Možná se Vám to bude zdát zvláštní, ale zkuste oslovit písemně (mailem) přímo človíčka, ke kterému chodíte na školení. Popište mu Váš problém a poproste o radu, co nyní dělat. Do mailu bych samozřejmě uvedla, že jste pravidlená účastnice jeho seminářů.
V tomto okamžiku tím nemůžete už nic ztratit.
Katko2 naprosto s Vámi souhlasím, ale co s takovou kontrolní pracovnicí dělat? Určitě se bránit a nesouhlas s jejími požadavky, jdoucími nad rámec zákona o daních z příjmů i daňového řádu a nadměrně zatěžujícími plátce i poplatníka daně, uvést do protokolu.
..................
Kontakt opsaný ze Závěrečné zprávy z hodnocení dopadů regulace...
Katarína Dobešová, tel. +420 257 042 555
e-mail: Katarina.Dobesova@mfcr.cz
..................
Jednou se mi osvědčilo zajít za nadřízenou té berušky, a v klidu jí vysvětlit, že to je i její ostuda, když její podřízení páchají taková podobná zvěrstva. Paní vedoucí byla naštěstí nejen rozumná, ale i chytrá, jen protočila panenky (když viděla zápis) a já šla. Co pak berušce řekla nevím, ale byl klid. Uznávám, že by to nešlo, kdyby i vedoucí byla "beruška".
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 6. 2015 14:17
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na způsobu uplatnění nároku na daňové zvýhodnění u zaměstnavatele. Pravidelně chodím na školení pí. K. Dobešové z MF, kde kdysi dávno řekla, že zaměstnavateli stačí jedno potvrzení od druhého z manželů, že on (ona) slevu na děti neuplatňuje a pokud je toto potvrzení neutrální tzn. že tam není nikde uveden na jaký rok toto potvrzení je a je tam pouze datum, kdy bylo potvrzení vystaveno - má se, že je to potvrzení platné do té doby dokud by nedošlo ke změně, kterou má zaměstnanec nahlásit. Máme teď kontrolu z FÚ a paní úřednice mi takovéto potvrzení chce vyhodit, že ho mám mít pro každý rok zvlášť. Jediným mým argumentem je, že v §38l se nepíše "každoročně" a můj dotaz zní - nemáte někdo ještě jiný podklad ze školení MF, kde by se o tom psalo? Nebo jinou písemnou zmínku, kde bych jí mohla ještě argumentovat? moc děkuji a zdravím