Re: Zahranič.prac.cesta-plat.karta-přepo
Megy, pěkný tropický večer :)
Postupovala bych dle uzavřené smlouvy týkající se této montáže.
Doklady na výdaje na tuto akci bych zaúčtovala 518/321 kurzem ČNB klasicky jako účtujete o závazcích a jejich úhradu PK firmy B dle uzavřeného sml.vztahu zápočtem (napsat k zápočtu odkaz na sml. a ujednání v ní): 321/395 a 395/324 pro vás je to uhr.záloha od fy B.
(KR by u zápočtu neměl vzniknout = doklad by jste měli mít přijatý ve stejný den jako byla jeho úhr.PK.) A při vystavení FV 311/6.. tyto uhr. zálohy odečtete 324/311.
Re: Zahranič.prac.cesta-plat.karta-přepo
Moc Vám děkuji pí. Danielo za radu. Ještě mi není jasné, pokud jsou výběry PK zálohou, neměly být vystaveny daň.doklady k přijatým platbám záloh za každý měsíc s DUZP posledního výběru v měsíci, (výběry se uskutečnily ve dvou měsících) a za každý měsíc odvedeno DPH? Krásný letní den :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 7. 2015 16:42
Dobrý den, prosím o radu.
Jsme s.r.o. Naše firma A prováděla montáž na stavbě v Rusku pro českou firmu B.
S firmou B bylo smluveno, že místo zálohy na naše výdaje v Rusku nám zapůjčí svoji platební kartu.
Pracovní cesta trvala 22 dnů a náš zaměstnanec vybíral z bankomatu denně určité množství rublů na nutné výdaje v souvislosti s montáži - na tyto výdaje přivezl doklady, jednalo se o ubytování, zapůjčení auta, PHM, a parkovné.
Můžete mi prosím poradit, jak tuto poskytnutou zálohu a výběry zaúčtovat a jakým kurzem přepočítat? V účetnictví používáme denní kurz ČNB.
Od nás dostal jen zálohu na stravné - tady už jsem vypočítala doplatek, protože záloha byla nižší než skutečný nárok. Část rublů utratil pro soukromou potřebu - ty mu přeúčtuji. Ale s tou platební kartou vůbec nevím :-(
Mockrát děkuji za radu.