Posloupnost faktury

• (neregistrovaný)

8. 7. 2015 10:25

Dobrý den,

chci se zeptat, stal se takový omyl, vystavovala jsem na základě obj. fakturu, ten den mi bylo řečeno, že ještě nemám fakturovat tak jsem fakturu smazala jelikož byla poslední. Jenže ted po týdnu jsem si všimla, že ta faktura tam je, asi se obnovila ze zálohy a na to už jsou vystavené další faktury, tudíž už jí nemůžu smazat, leda tak stornovat, ale k tomu musí být prý nějaký papír o tom, že se jedná o omylem vystavenou fakturu a nebo můžu do faktury napsat, ČÍSLO NEOBSAZENO a založit to mezi vydané faktury. Můžete mi v tuhle chvíli poradit co s tím mám teď dělat? Jsem nová na fakturačním a hned takovou chybu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 7. 2015 11:29

Maci_K (neregistrovaný)

Re: posloupnost faktury
      A kolik těch faktur potom následně máte? Hodně? Pokud jen pár, tak bych opravila číslování u všech a poslala e-mailem zákazníkům znovu.

Nemůžete si to číslo obsadit hned následující fakturou, kterou teď budete vystavovat? Myslím, že by neměl být problém v posloupnosti, udělala bych si k tomu poznámku, proč k tomu došlo a hotovo.

• 8. 7. 2015 11:29

jinka (neregistrovaný)

Re: posloupnost faktury
      Jste nová a nejste určitě první, komu se to stalo. Doporučuji se poradit u Vás, ať nenaděláte zmatky - řešit lze různě.
      číslo obsadit novou fakturací, faktura na nulu(odběratel "chyba") nebo prostě storno...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).