Re: registrace k DPH SK
v českém přiznání k DPH uvedete na ř. 26
dle mého názoru byste se měli registrovat k DPH v SR a odvést DPH z uskutečněného plnění v SR
možná vám zde někdo poradí ohledně registrace nebo se obraťte na daňového poradce, který s tím má zkušenosti
Děkuji moc za radu.
Tento způsob mi přijde poměrně krutý, odvedeme 20% slovenské DPH, které nám nikdo nezaplatí.
Jak jsem vyčetla ( a jestli jsem to pochopila ), měli jsme se registrovat k DPH v SR před datem UZP a vystavit fa se slovenským DIČ a DPH.
Musíte se přihlásit na daň. úřad Bratislava,Radlinského 37-vyplnit žádost o registraciu pro daň z PH zahraničná osoba, dle § 5 jejich zákona o DPH, určitě bude Q. plátci, alespoň platba by se dala stihnout do 25.7.2015.Vše to jde přes jejich stránky, ale zkuste o radu zavolat 00421484317222,volba B nebo 00421257378195.
Měla jsem asi tak jako Vy, když jsme začínali.Opravdu jedna akce nestojí za ty nervy.Ale vždy do odskáče účetní.
Odběratel bohužel registrovaný není. Slováci mu zrušili registraci k 31.12.2015, protože měli na Slovensku pouze odpočty. Bohužel ani nákupy jsme na Slovensku neměli :(
Ještě řešíme, zad by nebylo možné přehodnotit práci na nemovité věci na práci na věci movité. Protože naši montéři dovezli komponenty na Slovensko, tam je smontovali a jedním potrubím smontovali s nemovitostí. Pokud by tedy naše práce skončila pouze montáží výrobku, pak bychom se dostali do §9 a vyřešili problém.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 7. 2015 14:31
Dobrý den,
naše společnost- plátce DPH ČR, provedla práci na movité věci v SK. Fakturace bude pro českého plátce , pouze české DPH.
Budeme mít tedy povinnost se registrovat na Slovensku.
Jak se bude chovat již vystavená faktura ? Vystavili jsme bez DPH ( § 10 ). ZP 26.6.2015.
Bude nutné již z této faktury odvést DPH na Slovensku ?
Mohl by mi prosím někdo poradit ohledně registrace v SK ?
Moc děkuji