Pracovní úraz - odškodnění

• (neregistrovaný)

8. 7. 2015 15:52

Dobrý den, stal se mi pracovní úraz 28. 7. 2014, který trval do 8. 4. 2015. Pracovní smlouva mi však končila k 30. 8. 2014. Jak je to s náhradou mzdy? Doplatí mi pojišťovna částku za celou dobu nemoci nebo jen do ukončení pracovního poměru?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 7. 2015 16:02

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Pracovní úraz - odškodnění
      Jen do doby ,do kdy trval pracovní poměr. Déle by se náhrada ušlé mzdy platila, pokud by se dalo dovodit, že by prac.poměr pokračoval.

• 9. 7. 2015 7:55

M.K. (neregistrovaný)

Takže dalších 6 měsíců, kdy jsem byl doma po operaci kotníku, jsem byl jen za nemocenskou? To mi přijde dost divoký, když mi bylo díky úrazu v zaměstnání zamezeno výdělečné činnosti...

• 9. 7. 2015 15:24

JiřinaH. (neregistrovaný)

Přesně najdete v ZP § 386 odst.1. ( byl prac.poměr uzavřen na dobu určitou ,když jste skončil dnem uvedeným v prac.smlouvě - 30.8.2014? Smlouva byla uzavřena poprvé nebo se prodlužovala ? Od kdy byla poprvé uzavřena a kolikrát se prodlužovala ,neuvádíte,zda jste invalidní ? - bez podrobnějších info od Vás, nelze jednoznačně posoudit ,protože přísluší náhrada na výdělku jen do doby,kdy měl tento prac.právní vztah skončit. Po této době přísluší náhrada ,jestliže je možné podle okolností předpokládat, že byste byl i nadále zaměstnán., )

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).