Paušal na auto u právnické osoby

• (neregistrovaný)

9. 7. 2015 16:52

Dobrý den, prosím o názory - snad má někdo s tím zkušenost. právnická osoba (s.r.o.) zakoupila auto do svého majetku a vybíráme nejvhodnější variantu uplatnění nákladů z jízd.

- mohl by být na toto auto použit paušál, když s ním bude jezdit jednatel nebo je použití měsíčního paušálu 5000 kč(případně 4.000 Kč) jen pro podnikatele fyzické osoby?

- mohlo by auto být ze 100% pouze pro firemní potřeby zaměstnance? všude narážím na informace o tom, že muze být pro firemní i soukromé účely, ale nikde jsem nenarazila přímo napsané, že může být i plně jen služební....

Moc děkuji za názory

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 7. 2015 17:00

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Re: paušal na auto u právnické osoby
      >Dobrý den, prosím o názory - snad má někdo s tím
      >zkušenost. právnická osoba (s.r.o.) zakoupila auto do svého
      >majetku a vybíráme nejvhodnější variantu uplatnění
      >nákladů z jízd.
      >
      >- mohl by být na toto auto použit paušál, když s ním
      >bude jezdit jednatel nebo je použití měsíčního paušálu
      >5000 kč(případně 4.000 Kč) jen pro podnikatele fyzické
      >osoby?

>- mohlo by auto být ze 100% pouze pro firemní potřeby
      >zaměstnance? všude narážím na informace o tom, že muze
      >být pro firemní i soukromé účely, ale nikde jsem
      >nenarazila přímo napsané, že může být i plně jen
      >služební....
      >
      >Moc děkuji za názory

- pokud bude v s.r.o. využito i pro soukromé účely zaměstnance, jednatele, .., tak nelze vůbec paušální výdaj na dopravu silničním motorovým vozidlem uplatnit

• 9. 7. 2015 18:06

opel (neregistrovaný)

to co píšete vím a rozumím tomu.
      , ptala jsem se ale na to, jestli muze byt pausal u vozidla v majetku PO nebo jestli ten pausal je jen pro FO podnkatele.

• 9. 7. 2015 18:16

Paušální výdaj na dopravu silničním motorovým vozidlem může ve svém daňovém přiznání využít i právnická osoba.

• 10. 7. 2015 15:21

opel (neregistrovaný)

vidím, že jsem se špatně vyjádřila. měla jsem na mysli krácený paušál, protože jsem narazila na tento text:

U právnických osob nelze nikdy použít krácený paušální výdaj na dopravu. Pokud by byl totiž automobil poskytnut zaměstnanci i k soukromým účelům (např. manažerský automobil), tak by byla porušena jedna z omezujících podmínek pro uplatnění paušálních výdajů na dopravu, že poplatník nepřenechá motorové vozidlo ani po část příslušného měsíce k užívání jiné osobě. V tomto případě nemůže zaměstnavatel použít u tohoto „manažerského vozidla“ paušální výdaj na dopravu.

• 10. 7. 2015 15:40

"Krácený paušál" není u s.r.o. vůbec přípustný

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).