Re: Odpočet na vyživované dítě -
Možná by se tam mohla občas podívat ona.
§ 35c ZDP:
b) zletilým dítětem až do dovršení věku 26 let, jestliže nepobírá invalidní důchod pro invaliditu třetího stupně a
1. soustavně se připravuje na budoucí povolání; příprava na budoucí povolání se posuzuje podle zákona o státní sociální podpoře,14d)
14d) § 12 až 15 zákona č. 117/1995 Sb.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 7. 2015 12:51
Tak jsem dnes opět byla na FÚ ohledně daňového přiznání 2013.
Dcera má potvrzení o studiu 21.8.2013. Již za srpen jsem ji uplatnila jako vyživované dítě... paní z FÚ volala že to je špatně..
že ještě neviděla nikoho studovoat v srpnu...
Tak jsem musela 1117 Kč doplatit....
Ale nedalo mně to, zjišťovala jsem dál.....
Volala jsem tam asi před měsícem... vzala to jiná paní, která mně dala za pravdu, že již za srpen můžu dceru uplatnit jako vyživované dítě. Jen donést opravené DPFO 2013.
Dnes jsem to donesla, paní ale má dovolenou..a její kolegyně - zase tu samou písničku..že v srpnu nikdo nestuduje...že ji za srpen mít nemůžu. Ptala se kde jsem na to přišla..jsem říkala že jsem se dívala do Zákona o státní soc.podpoře - prý kde jsem na tom byla..že se musím držet Zákona o dani z příjmů...
Takže zas od začátku....