Re: 2.pilíř důchodu a neoznámení při nás
Tak to vás lituji. Teď když už se ví, že se bude II pilíř rušit, se začít všechno kolem něj učit.
Tak jak jste psala. OSSZ vrátí přeplatek. Zaměstnanec si zajde na FÚ podle místa bydliště a doloží potvrzení, které vy mu vystavíte. Na potvrzení napíšete vyměřovací základa kolik by odváděl a přímo na FÚ provede platbu.
A vy si musíte nastudovat vše kolem II. pilíře. Začněte zde na fóru v historii. Pokud vám nebude po nastudování něco jasné, tak se zase ozvěte.
Re: 2.pilíř důchodu a neoznámení při nás
==
Paní jasná, moc děkuji, to mám teda ale pech ! No nějak se s tím musím poprat. Paní kontrolorka z OSSZ mi řekla, že ona vše dnes na FÚ poslala datovkou. Musím, prosím, tedy ještě i já potvrzení pro finančák vystavit ? Prosím a je na to nějaký formulář a nebo si to můžu napsat sama ? A on mi musí donést nějakou smlouvu, že 2.pilíř sjednal ? On o ničem neví ! Tvrdí, že si akorát kdysi bral půjčku u KB a tam mu o nějakém důchodovém pojištění něco říkali a že si snad někam posílá měsíčně 150 Kč. Jinak Vám moc, tak jako vždy, děkuji za Vaši ochotu mi pomoci. Pěkný den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 7. 2015 12:29
Dobrý den, prosím Vás tímto o pomoc. Mám tady kontrolu z OSSZ a ta mi oznámila,že náš zaměstnane, kterého jsme přijali od 2.1.2015 do PP mi nenahlásil, že má sjednán 2.pilíř důchodu. Tím máme na OSSZ přeplatek, který nám bude vrácen. Nikdy jsem nikoho, kdo by byl v tomto 2.pílři neměla, prosím, co musím vše jako mzdovka udělat ? Zaměstnanec sám neví, že má nějaký 2.pilř od 1.4.2013 sjednán. K nám přišel po dlouhodobé evidenci v ÚP, kdy jsme na něj dostali dotaci. Co mi on musí donést ? Moc Vám děkuji za Vaši pomoc a přeji pěkný den.