Výpočet exekuce 2015 - kontrola výpočtu

• (neregistrovaný)

14. 7. 2015 23:26

Dobrý den,
    mám dotaz jak postupovat v případě vícečetných exekucí.

Zamestnanec má čistou mzdu 10 335,- Kč a na dvě děti platí alimenty (mám rozsudek od soudu, ale není to exekuční příkaz, pouze tím dokládám jeho nárok na započítání dvou dětí při výpočtu nezabavitelné částky). Má více exekucí, které dorazili v jeden den a jednu další, která přišla později.
    Výpočet: 10335 - 9177 (nezab. minimum + na 2 děti výživné)
    zbytek 1 158 / 3 = 368
    když nemá přednostní pohledávku, tak strhnu jen těch 368 Kč a rozdělím je rovným dílem mezi ty exekuce, které mu přišli a zbytek (2x 368 Kč) mu vyplatím normálně.
    Celkem tedy 9 913,- dostane vyplaceno a 368 strhnu? Je jedno v jaké výši jsou exekuce, použiji pouze jednu část?

Moc děkuji za radu, nikdy jsme to nedělala tak budu ráda za jakoukoli připomínku. Přijde mi to hodně složité - srážky ze mzdy, co přišlo dřív kolik komu poslat ...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 7. 2015 0:07

Kara (neregistrovaný)

Re: Výpočet exekuce 2015 - kontrola výpo
      Ano, srazíte pouze 1/3. A tu rozdělíte ne rovnoměrně, ale poměrně dle výše dluhu mezi exekuce, které došly ve stejný den a mají tedy vśechny pořadí číslo jedna.

• 15. 7. 2015 0:11

Jana K. (neregistrovaný)

Aha, a podle čeho určuji, kolik komu pošlu? Moc děkuji, už jsem si myslela, že jsem na to přišla :-(

• 15. 7. 2015 0:16

Kara (neregistrovaný)

Vždyť Vám to píšu - tu staženou částku rozpočítáte poměrně podle výše dluhu jednotlivých exekučních příkazů.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).