Re: Výpočet exekuce 2015 - kontrola výpo
Vždyť Vám to píšu - tu staženou částku rozpočítáte poměrně podle výše dluhu jednotlivých exekučních příkazů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 7. 2015 23:26
Dobrý den,
mám dotaz jak postupovat v případě vícečetných exekucí.
Zamestnanec má čistou mzdu 10 335,- Kč a na dvě děti platí alimenty (mám rozsudek od soudu, ale není to exekuční příkaz, pouze tím dokládám jeho nárok na započítání dvou dětí při výpočtu nezabavitelné částky). Má více exekucí, které dorazili v jeden den a jednu další, která přišla později.
Výpočet: 10335 - 9177 (nezab. minimum + na 2 děti výživné)
zbytek 1 158 / 3 = 368
když nemá přednostní pohledávku, tak strhnu jen těch 368 Kč a rozdělím je rovným dílem mezi ty exekuce, které mu přišli a zbytek (2x 368 Kč) mu vyplatím normálně.
Celkem tedy 9 913,- dostane vyplaceno a 368 strhnu? Je jedno v jaké výši jsou exekuce, použiji pouze jednu část?
Moc děkuji za radu, nikdy jsme to nedělala tak budu ráda za jakoukoli připomínku. Přijde mi to hodně složité - srážky ze mzdy, co přišlo dřív kolik komu poslat ...