Neschopenka pro OSVČ bez nem. pojištění

• (neregistrovaný)

15. 7. 2015 12:32

Dobrý den,
    vykonávám masérské práce na smlouvu s firmou jako OSVČ. Nyní nemohu činnost vykonávat pro onemocnění šlach. Majitelka firmy po mně chce neschopenku, kterou si já odmítám nechat vystavit, protože si neplatím nemocenské pojištění a tudíž mi nikdo nedá žádnou finanční náhradu.
    Pracuji zároveň s podnikáním i na DPP, kde nevykonávám manuální práci a v případě vystavení neschopenky bych asi nemohla pracovat ani tam.
    Prosím o radu, zda má majitelka firmy , pro kterou pracuji na ŽL, nárok po mně doklad o pracovní neschopnosti, vyžadovat.
    Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 7. 2015 12:43

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Re: neschopenka pro OSVČ bez nem. pojišt
      Pokud nejste nemocensky pojištěna, tak Vám lékař nesmí Potvrzení o trvání dočasné pracovní neschopnosti vystavit.

Podívejte se do uzavřené smlouvy, co v ní máte uvedeno k nemožnosti poskytovat nasmlouvané služby.

• 15. 7. 2015 13:03

Martina Vancová (neregistrovaný)

Děkuji za informaci.
      Ve smlouvě je uvedeno, že pokud nejsem schopna ze zdravotních důvodů poskytnout objednanou službu, musím tento zdravotní důvod doložit dokladem o pracovní neschopnosti, jinak mi hrozí smluvní pokuta 10000,- Kč za každý den.

• 15. 7. 2015 13:20

Lenka F. (neregistrovaný)

Možná by vám mohl lékař napsat něco jako lékařskou zprávu nebo potvrzení, které není přímo neschopenkou (možná že za úhradu).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).