Re: Neschopenka
Pokud pracuje PO-PÁ, pak neplacené dny jsou 3.7., 6.7., 7.7.
Nemoc. lístek č. 4 pošlete spolu s přílohou k žádosti a s nemoc. lístkem č. 5, pokud bude do konce měsíce ukončena. Pokud nebude nemoc ukončena, pošlete na nemoc. lístke č. 4 + přílohu a lístky na peníze k 16.7. a 301. na konci měsíce.
Takže pokud jsem to dobře pochopila neplacené 3 dny (3, 6, 7, )
placené od 8 do 16 tj. 7 dnů. Llístek 4 ., přílohu a lístek 5 stačí poslat až po ukončení a pokud nebo ukončeno, tak lístek 4, přílohu a lístek na peníze až na konci měsíce k 31.( nějak tam nechápu co myslíte toho 16.7.)
Ještě jednou moc děkuji.
Lístky na peníze budete mít za červenec dva. Vždy se vystavuje ke 14 dni nemoci a k poslednímu dni v měsíci.
Je úplně jedno, kdy byl v nemocnici a od kdy je doma. Rozhodující je, zda 3.7. něco neodpracoval (nebo dokonce celou směnu) a jaké je jeho rozvržení pracovní doby (např. pondělí až pátek nebo jinak) a počet pracovních hodin v těch konkrétních pracovních dnech. Také první 3 neplacené dny píšete špatně.
Takže příklad: pokud 3.7. nic neodpracoval a rozvržení pracovní doby je od pondělí do pátku po 8mi hodinách, pak první 3 pracovní nezaplacené dny jsou 3.7., 6.7. a 7.7. (svátek se také počítá, protože je v pracovní den a tento promarodil, takže náhradu za svátek nedostane). Náhrada mzdy za nemoc bude od 8.7. do 10.7. a od 13.7. do 16.7. Od 17.7. hradí nemocenské dávky sociálka za kalendářní dny. Když má být uschopněný 20.7., tak nemá ceno to tam posílat nadvakrát, pošlete řádně doplněný díl IV zároveň s dílem V a přílohou s výdělky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 7. 2015 13:23
Dobrý den,
zaměstnanec je nemocný od 3.7. kdy byl do 7.7. v nemocnici a od 8.7. je doma, náhrada bude od 3.7. do 16.7. z toho 3 dny neplacené ( 3.7.8./7, 6.7. - svátek se nepočítá je placen náhradou, dny placené 6 ( 9.10.13.14.15.16. ) a od 17.7. nemocenská - je to tak prosím, když je tam ten svátek. Chtěla jsem se ještě zaptat, kdy se odesílá oddíl IV na OSSZ a co se s ním ještě posílá. Zaměstnanec předpokládá, že bude po 20.7. uschopněn, tak jestli mám oddíl IV poslat až s ukončením nebo hned kdy nastupuje na nemocenskou tj. 17.7. Zatím jsem měla zkušenosti jen s náhradou za 14 dní, nemocenskou jsem u OSSZ zatím neuplatňovala.
Děkuji moc za radu a přeji pěkný den.